Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2017 13:46

Sony Xperia XZ Premium'dan 4K HD görüntü

Firmanın yaptığı açıklamaya göre yeni ‘Motion Eye’ sistemi cihaza öncesine oranla beş kat daha hızlı resim tarama kapasitesi kazandırıyor.

Sony Xperia XZ Premium'dan 4K HD görüntü
Sony Xperia XZ Premium, 4K HD, Gigabit LTE

Gigabit LTE

Birkaç hafta sonra raflarda yerini alması beklenen Sony Xperia XZ Premium ileri teknoloji ve yüksek performanslı bir model olarak karşımıza çıkacak. Satışı yapılmaya başlandığında cihaz, Samsung Galaxy S8’den sonra gigabit LTE hızını destekleyecek ikinci model olacak. Gigabit LTE, mobil internet baglantısında ortalama saniyede 125 Megabayt veri indirmeyi mümkün kılan bir teknoloji. Bir örnekle açıklamak gerekirse, iki saatlik bir film indirmek 15 saniye sürecektir. Cihazınızın bu hızlara erişebilmesi için bağlı bulunduğu GSM telefon şebekesinin teknolojiyi desteklemesi gerekiyor.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre yeni ‘Motion Eye’ sistemi cihaza öncesine oranla beş kat daha hızlı resim tarama kapasitesi kazandırıyor.  Bu yönüyle cihaz 960 FPS’de yavaş hareketli çekimler yapabilen ilk telefon olacak. XZ Premium’un 5.5-inch ekranı aynı zamanda tam kapasite 4K’da çalışıyor ve HDR içeriği de destekliyor. SIM kısıtlaması olmadan satılacak olan telefonlar, cebinizi bir miktar yakacak. Mağazaya bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama satış fiyatı 800$ civarında (Amerika satış fiyatı) olacak.

Bu rakam sizin için biraz yüksekse, Sony Mobile aynı zamanda orta seviyede modeli olan XA1 modelini de satışa sunuyor. Fiyatı henüz belli olmamakla birlikte, Temmuz ayı başlarından itibaren modelin satışına başlanacak.

Son olarak belirtelim; Xperia Touch projektörleri de Haziran ayı ortalarından itibaren satışa sunuluyorlar. Amerika’daki özel satış fiyatının 1.700$ olması beklenen cihazın Türkiye satış fiyatı henüz belli olmamakla birlikte, daha yüksek olacağı aşikar.

Kaynak: Teknoformat

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...