Tgrt Haber
22 May 2014 10:29

Sony’nin canını sıkacak hamle

Yeni bir donanım firması olan ANTVR Technology, sanal gerçeklik oyun sektörüne ciddi bir adım atarak Sony gibi teknoloji devlerinin gözünü korkuttu.

Sony’nin canını sıkacak hamle
sony, donanım firması, ANTVR TECHNOLOGY, oyun sektörü,

Oculus Rift ve Project Morpheus gibi sanal gerçeklik cihazlarına rakip olarak ortaya çıkan Çinli ANTVR Technology oldukça iddialı görünüyor. Üretime başlamayı planladıkları ANTVR sanal gerçeklik cihazının en büyük özelliklerinden açık kaynak kodlu ve her platform için uygun olması dikkatleri üzerine çekmesine neden oldu. ANTVR Technology‘nin kurucusu olan Qin Zheng, rakiplerinin sadece kendi platformlarıyla uyumlu olduğunu ve az sayıda oyunu desteklediğini belirtirken, kendi cihazlarının en büyük avantajlarından biri olarak bu uyumluluk sorununun olmayacağını söyledi. Bu yüzden cihazın açık kaynak kodlu olacağının altını çizen Zheng, her oyun konsoluna uyumlu bir cihaz ile karşımıza çıkacağını vurguluyor.
PROJE KİCKSTARTER’DA
Üretim için destek arayışında olan firma bir tür bağış platformu olan Kickstarter‘da başlattığı kampanya ile üç gün içerisinde 200.000′lik hedefin yarısını geçmiş durumdalar. Kampanyaya katıldığınız takdirde ön sipariş ile 300 dolar gibi bir fiyata standart ANTVR kitinin sahibi olabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...