Tgrt Haber
12 Temmuz 2022 14:00 - Güncelleme : 12 Temmuz 2022 14:07

Dünyanın en büyüğüydü: SpaceX roketi patladı, canlı yayında anbean kaydedildi

SpaceX'in Booster 7 roket prototipi, bugün rutin bir test sırasında alevler içinde kaldı. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken uzay şirketi geniş çaplı olarak patlamanın nedenini araştırıyor.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Futurism
elon musk,spacex,uzay

Milyarder iş insanı Elon Musk, kurucu CEO’su olarak görevini sürdürdüğü uzay şirketi SpaceX’e ilişkin heyecan verici haberleri genellikle Twitter’dan paylaşır. Yine böyle bir günün şafağında Musk, muhtemelen Twitter’a girerek paylaşım yapmak üzereydi. Ancak SpaceX şirketi için işler bu defa yolunda gitmedi…

Booster 7 roketinin test aşamasında patladığı anları gösteren bir videolu tweete yorum yapan Musk, planlı bir patlama olduğunu ima etti. Videoya baktığımızda ise korkunç bir patlamanın gerçekleştiği görülüyordu. NASA SpaceFlight’ın YouTube kanalı üzerinden canlı yayın yaptığı ve sunucuların roketin ateşlenmesini aktardığı anlarda dev roket bir anda alevler içinde kaldı.

ROKET ATEŞ TOPU İÇİNDE KALDI

Videoda, şu anda dünyanın en büyük roketi olarak gösterilen Booster 7'nin bir ateş topunun içinde kalarak aydınlandığını ve küçük enkaz parçalarının uçuştuğunu görüyoruz. Patlama sırasında Booster 7'nin veya fırlatma kulesinin ne ölçüde hasar gördüğü ise belli değil.

ELON MUSK 'PLANLI' DEDİ AMA... 

Büyük bir basınç dalgası da canlı yayın yapan NASASpaceflight'ın kamerasını şiddetli şekilde salladı. Bu arada NASASpaceFlight'tan Chris Bergin, 'beklenmedik bir durum olduğunu' söyledi. SpaceX CEO'su Elon Musk ise Twitter paylaşımında patlamanın planlandığını söylüyor gibiydi ancak kimse bu patlamanın gerekli bir şey olduğuna inanmadı.

Dünyanın en büyüğüydü: SpaceX roketi patladı, canlı yayında anbean kaydedildi

NASASpaceFlight'tan Michael Baylor, "Yanılıyor olabilirim ama ateşleme, pedin hemen yanındaki asansörlerle planlanmamıştı... Hidrolik güç ünitesinin başı dertte gibi görünüyor. Dumanlar yükseliyor." şeklinde yorumlarda bulundu. Reuters uzay muhabiri Joey Roulette ise, "Bu Starship'in ilk yörünge uçuşunu biraz geciktirebilir" dedi.

Devasa roket, SpaceX'in Starship 20 prototipini bu yıl yörüngeye oturtmak için tasarlandı. Fırlatma için henüz somut bir program açıklanmadı ancak bu patlama planlı değilse SpaceX'in planları ertelenebilir. 

Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...