Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Nisan 2022 10:19 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 10:19

SpaceX, Crew-4 görevi için uzaya 4 astronot gönderdi

Elon Musk'ın uzay taşımacılığında faaliyetlerini sürdüren SpaceX, 4 astronotu uzaya gönderdi.

SpaceX, Crew-4 görevi için uzaya 4 astronot gönderdi

 

Uzay araştırmaları tüm hızıyla devam ederken SpaceX, yeni Crew-4 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na 4 astronot gönderdi. Freedom isimli kapsül ile taşınan astronotlar, SpaceX’e ait Falcon 9 roketiyle yörüngeye fırlatıldı.

Başarılı bir şekilde uzaya fırlatılan astronotlar, Crew-4 görevi dahilinde bilimsel araştırmalar yapacak. ISS’ye 17 saatlik bir sürede ulaşması beklenen astronotlar, verilen 6 aylık sürede görevlerini tamamlayacak.

ISS’YE 4 ASTRONOT GÖNDERİLDİ

ABD’li Uzay taşımacılığı firması SpaceX’in taşıdığı kapsülde 3 NASA ve 1 Avrupa Uzay Ajansı astronotu bulunuyor. Alanlarında başarılı olan astronotlar, Mürettebattaki tıp ve Mars'taki toprak kaymaları konusunda pek çok farklı disiplinde bilimsel çalışmalar yürütecek.

SpaceX, Crew-4 görevi için uzaya 4 astronot gönderdi

ABD’li milyarder Musk tarafından kurulan SpaceX şirketi; Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay araçlarıyla uzaya defalarca kez insan taşıdı. Son olarak da ISS’ye 4 astronot taşıyarak bir görevi daha tamamlamış olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...