Tgrt Haber
15 Şubat 2022 11:42 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 11:45

Milyarder iş insanı, uzayda yürümek için SpaceX uçuşlarını satın aldı

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, yeni uzay uçuşları düzenlemeye hazırlanıyor. Bu kez mürettebatın, Crew Dragon kapsülünün dışına çıkarak uzay yürüyüşü gerçekleştirmesi planlanıyor.

SpaceX, uzay turizmi ve Mars'ı kolonileştirme hedeflerine ağırlık veriyor.
SpaceX, uzay turizmi ve Mars'ı kolonileştirme hedeflerine ağırlık veriyor.

ABD merkezli SpaceX, ilk kez gerçekleştireceği uzay yürüyüşü hakkında bilgi verdi. Açıklamada, uzay yürüyüşünün en erken 2022'nin dördüncü çeyreğinde gerçekleşeceği belirtildi.

Eylül 2021'de SpaceX, Inspiration4 isimli tamamı sivillerden oluşan 4 kişilik mürettebatı uzaya göndermişti. Mürettebat üyelerinin hiçbiri NASA'nın geleneksel olarak zorlu astronot eğitiminden geçmedi ve bu nedenle, uzay turizmi faaliyeti olarak sınıflandırıldı.

Inspiration4 ekibi, Dünya’nın yörüngesinde 3 gün boyunca Crew Dragon kapsülünün içinde tur attı. Mürettebat lideri ise Shift4 Payments’ın sahibi milyarder Jared Isaacman idi. Uzay uçuşunu finanse eden Isaacman, kendi koltuğu dahil araçtaki tüm koltukları satın almış ve diğer üç koltuğu farklı yaş ve kariyere sahip kişilere vermişti.

ISAACMAN YENİDEN UZAYA GİDECEK

Milyarder iş insanı Isaacman, uzayda uçmanın tadına doyamamış olacak ki SpaceX’in üç yeni görevini daha satın aldığını duyurdu. Ancak bu defa uzay görevleri çok daha zorlu olacak. Çünkü ekip, şirketin en yeni Starship roketleri ile gerçekleşecek ilk mürettebatlı uçuşta yer alacak.

Milyarder iş insanı, uzayda yürümek için SpaceX uçuşlarını satın aldı

“Polaris Dawn” isimli görevde dört kişilik mürettebat, şimdiye kadar uçulan en yüksek Dünya yörüngesine ulaşacak ve yörüngede beş gün kalacak. Isaacman’in yanı sıra görevde, SpaceX çalışanları Sarah Gillis ile Anna Menon ve Inspiration4 görev direktörü eski Hava Kuvvetleri pilotu Scott “Kidd” Poteet de yer alacak.

Today Show'a konuşan Isaacman, Polaris Dawn görevi hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Uçuşun, son insanlı Ay uçuşundan bu yana insanların gideceği uzaydaki en uzak nokta olacağını söyledi.

Bu arada, yeni SpaceX görevlerinde bilimsel çalışmalar da yapılacak. Şirket uzay hastalığını, uzay radyasyonunun insan vücudu üzerindeki etkisini ve mikro yerçekiminin astronotların gözleri ve beyinleri üzerinde baskı oluşturduğu bir hastalık olan Spaceflight İlişkili Nöro-Oküler Sendromunu (SANS) inceleme fırsatı yakalayacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...