Tgrt Haber
11 Kasım 2021 09:12

SpaceX uzaya 4 astronot gönderdi

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 4 astronot gönderdi. Astronotları taşıyan Dragon Kapsülü Falcon 9 roketiyle başarılı bir şekilde fırlatıldı.

SpaceX uzaya 4 astronot gönderdi
spaceX,,uzay,,astronot,

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX 4 astronottan oluşan yeni bir ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi. İstasyonda 6 ay kalması planlanan Dragon Kapsülü, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

"Crew3" adlı görevde, 3'ü Amerikalı 1'i Alman olmak üzere 4 astronotun yer aldığı açıklanırken, ekibin yaklaşık 24 saat içinde ISS'ye ulaşmasının beklendiği bildirildi. 6 ay sürmesi beklenen görevde ekibin bilimsel araştırma çalışmaları yürüteceği öğrenildi. NASA astronotlarını taşımıştı.

SpaceX uzaya 4 astronot gönderdi

ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk tarafından kurulan ve Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulunduran SpaceX, daha önce NASA için 3 kez olmak üzere toplamda 5 kez uzaya insan taşımıştı. NASA için gerçekleştirilen son görevden geri dönen ekip geçtiğimiz Pazartesi günü Meksika Körfezi'ne güvenli şekilde inmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...