Tgrt Haber
02 Aralık 2021 11:48

Spotify 2021'de en çok dinlenen şarkıları ve sanatçıları açıkladı! Spotify 2021 yılı özetine nasıl bakılır?

Çevrimiçi ve çevrimdışı kullanım özelliği sunan, şarkı ve podcast dinleme platformu Spotify, 2021 yılının en popüler şarkılarını paylaştı. Türkiye'de 2021 yılında Spotify'da en çok dinlenen şarkılar, sanatçılar ve podcastler belli oldu. Popüler bir müzik platformu olan Spotify'ın kullanıcıları, 2021 yılı özetlerini öğrenmek için kolları sıvadı! Peki, Spotify Wrapped 2021 özelliği nedir, nasıl bakılır, en çok dinlenilen şarkılar nasıl öğrenilir? Spotify Wrapped nasıl bakılır? Haberimizde...

Spotify 2021'de en çok dinlenen şarkıları ve sanatçıları açıkladı! Spotify 2021 yılı özetine nasıl bakılır?
spotify,2021 yıl özeti,spotify wrapped

Spotify 2021 yılında en çok dinlenen şarkıları ve sanatçıları açıkladı! "Spotify 2021 özetleri nasıl açılır, nasıl görüntülenir?" soruları gündemde yerini aldı. Spotify, kullanıcılarına 2021 yılında dinlediklerinin özetini oldukça detaylı bir rapor ile hazırladı. En çok dinlenilen ilk 100 şarkı, en popüler 5 şarkı, en çok dinlenen sanatçı, 2021 yılının genel ruh hali, toplam şarkı dinleme süresi gibi çeşitli bilgiler sunan 2021 Spotify özellikleri araştırılmaya devam ediyor. İşte, Spotify Wrapped 2021 özellikleri...

Spotify, bir gelenek haline getirdiği yıl sonu kullanıcı özetlerini bu yıl sonunda da yayınladı. Kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi sunan Spotify, dünya genelinde 381 milyondan fazla kullanıcısının 2021 yılında en çok dinlediği sanatçıları, albümleri, şarkıları ve podcast'lerini ortaya koyan özet bir liste hazırlıyor ve bunu bir sunu haline getiriyor. 2021 yılında kullanıcı alışkanlıklarında değişmeler olduğu görülürken; neler dinlenildiği de merak ediliyor. 2021 yılında dünya listesinde ilk defa bir K-pop grubu zirvenin ilk beşi içinde yer alması ile birlikte, 2021 yılında dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı, 9.1 milyardan fazla dinlenmeyle Porto Riko'lu sanatçı Bad Bunny oldu. Zirveyi sırası ile Taylor Swift ve BTS takip etti. Böylece bu senenin dünya genelinde en çok dinlenen sanatçıları listesinde ilk defa bir K-pop grubu da dahil olmuş oldu ve bir ilke imza attı.

Spotify 2021'de en çok dinlenen şarkıları ve sanatçıları açıkladı! Spotify 2021 yılı özetine nasıl bakılır?

Spotify'da 2021 yılının en çok dinlenen şarkısı, 1.1 milyardan fazla Olivia Rodrigo'nun drivers "License" adlı şarkısı oldu. 2021 yılında Spotify üzerinden dünyada çok dinlenen diğer iki şarkı ise, Lil Nas X'ten "MONTERO (Call Me Your Name)" ve The Kid LAROI ile Justin Bieber'in birlikte seslendirdikleri "Stay" oldu. 2021 yılında dünya genelinde en çok dinlenen albümlerde iki başarılı kadın sanatçı ismini yazdırdı ve Olivia Rodrigo'nun "SOUR", Dua Lipa'nın "Future Nostalgia" albümleri listenin ilk sırasına yerleşti. Justin Bieber'ın "Justice" albümü ise 3. sırayı aldı.

2021 yılında dünya genelinde Spotıfy üzerinde en çok dinlenen podcast ise yine "The Joe Rogan Experience" oldu. "Call Her Daddy" ve "Crime Junkie" de listenin iki ve üçüncü sırasında yer aldı.  Türkiye'de Spotify 2021 yılında en çok dinlenen yerli ve yabancı şarkılar ve sanatçılar listesi ise sırası ile şöyle:

  • Bilmem Mi? – Sefo
  • Madrigal - Seni dert etmeler
  • Krvn – UZI
  • Bul Beni – Ezhel
  • Martılar – EDIS

Türkiye'de en çok dinlenen 5 şarkıcı sırası ile:

  • Ezhel
  • UZI
  • Sezen Aksu
  • Duman
  • cakal 

Dünyada Spotify üzerinde en çok dinlenen şarkılar listesi sırası ile:

  • Drivers license – Olivia Rodrigo
  • MONTERO (Call Me By Your Name) – Lil Nas X
  • STAY (with Justin Bieber) – The Kid LAROI, Justin Bieber
  • Good 4 u – Olivia Rodrigo
  • Levitating (feat. DaBaby) – Dua Lipa, DaBaby

Spotify 2021'de en çok dinlenen şarkıları ve sanatçıları açıkladı! Spotify 2021 yılı özetine nasıl bakılır?

SPOTIFY 2021 WRAPPED (ÖZETLERİ) NASIL BAKILIR?

"Spotify 2021 Özeti" adlı kişiselleştirilmiş deneyimi kullanıcıları ile buluşturdu. Böylece Spotify kullanıcıları, 2021 yılında en çok dinledikleri ve keşfettikleri şarkı, albüm, sanatçı ve podcast yayınlarına erişebilme imkanı yakaladı.

Siz de, dinlediklerinizin özetini görmek istiyorsanız, öncelikle Spotify’ın uygulamasına girmeniz yeterli olacaktır, ardından kişiselleştirilmiş çalma listesi üzerinden favori sanatçı ve albümlerinizi yeniden keşfedebilir ya da bu sene Spotify’da en çok dinlenen şarkıları inceleyebilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...