Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2022 12:00 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 12:01

Bu kadarına da pes: Savcılık harekete geçti! Spotify, ahlaksız listeler için hesap verecek!

Dünyaca ünlü müzik ve podcast platformu Spotify, Türkiye’de paylaşılan Playlistler için hesap verecek. Ahlaksızlığın diz boyu olduğu paylaşımlara dikkat etmeksizin göz yumuldu!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: SABAH
Bu kadarına da pes: Savcılık harekete geçti! Spotify, ahlaksız listeler için hesap verecek!
spotify,teknoloji

Müzik ve podcast platformu Spotify, Türkiye’de milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. İsveç merkezli platformun dünya genelinde kapsamlı kitlesi bulunurken, kullanıcılar tarafından paylaşılan bazı ahlaksız paylaşımlar tepkilere neden oldu.

SABAH’ın gündeme getirdiği Spotify'daki dini değerlere ve devlet büyüklerine yönelik hakaret içerikli müzik listeleriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Çok sayıda kullanıcı, İsveç merkezli Spotify'da oluşturulan müzik listelerinin dini değerlerimizi ve devlet büyüklerimizi aşağılayarak İslamofobi'yi desteklediğine ilişkin CİMER'e ihbarda bulundu.

Söz konusu müzik platformunda hem dinimize yönelik saldırılar hem İslamofobi'yi destekleyen hem de FETÖ propagandası yapan içeriklerin paylaşımlarına herhangi bir kısıtlama getirilmedi. CİMER'e yapılan çok sayıda ihbar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturmada, Spotify'da hakaret içerikli müzik listeleri tek tek tespit edildi.

İÇERİKLER SPOTIFY TARAFINDAN ONAYLANIYOR

Kullanıcıların hazırladıkları listeye verdikleri isimlerle dini değerleri aşağıladıkları ve devlet büyüklerine hakaret edildiği ortaya çıkarıldı.

Bu kadarına da pes: Savcılık harekete geçti! Spotify, ahlaksız listeler için hesap verecek!

Listelerde yer alan skandal paylaşımlar arasında, "Allah'ın rakı içerken dinledikleri", "Hz. Muhammed'in devesiyle yanlarken dinledikleri", "Allah'ın Hz. Adem'i cennetten kovarken dinlediği şarkılar" gibi hakaret içerikli paylaşımlar yer aldı.

Yapılan incelemelerde tüm bu hakaret içerikli ve dini değerleri aşağılayan müzik listelerinin Spotify'ın onayıyla yayınlandığı belirlendi.

İŞTE SKANDAL PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI

İşte o skandal müzik listelerine verilen isimlerden bazıları: "Devlet Bahçeli Konseptli Otel, Shakira Kemerli Kızla Aşk", "Hz. Muhammed görse Kuran'a ekler",

"Allah'ın telefon zil sesi", "Recep Tayyip Erdoğan'ın rakı içerken dinlediği şarkılar", "Hz. Muhammed ve Allah'ın rakı içerken dinlediği şarkılar", "Hz Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar",

"Hz. Muhammed'in Miraca Yükselirken Dinlediği Şarkılar", "Allah yasaklı meyve anonsu yaptığı sırada Hz. Meryem'in bu listeyi dinlerken anonsu duymadı...",

"Kerbela olayında Hz.Ali'yi gazlayan şarkılar" "Hz. Ali'nin Halifeliği kaybettiğinde dinlediği şarkılar"

 

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...