Tgrt Haber
31 Ocak 2022 11:09

Spotify, COVID-19 tartışmalarına önlem aldı

Spotify, platformda COVID-19 tartışması yapan podcast'ler için yeni bir proje başlattı. CEO Daniel Ek, kullanıcıları koronavirüs veri merkezine yönlendirecek bir bildirim gideceğini açıkladı.

Spotify, COVID-19 tartışmalarına önlem aldı
daniel ek,,spotify,,teknoloji,,covid19,

Ses akış hizmeti Spotify, kullanıcıları pandemi hakkında doğru bilgilere yönlendirmek için yeni önlemler alacağını açıkladı. Bir blog gönderisinde CEO Daniel Ek, içerik politikası konusunda yeterince şeffaf olmadığını da kabul etti. 

Artık Spotify, COVID-19’un tartışıldığı herhangi bir podcast bölümüne bir içerik tavsiyesi ekleyecek. Bu tavsiye, dinleyicileri şirketin COVID-19 Hub'ına yönlendirecek. Mevcut sekmedeki sayfa BBC, ABC News ve Foreign Policy'in podcast'lerini içeriyor. 

CEO Ek'e göre, "Bildiğimiz kadarıyla, bu içerik danışmanlığı büyük bir podcast platformu tarafından türünün ilk örneği.” dedi. Ancak Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında benzer projeler mevcut.

SPOTIFY, KURALLARI AÇIKLADI 

Spotify içerik kurallarını herkese açık olarak paylaşma sözü verdi. Bugünden itibaren bunları şirketin Newsroom web sitesinde herkes görebilecek. Gelecekte, Spotify'ın ana web sitesi aracılığıyla da erişilebilecek ve birçok dilde çevirisi olacak.

Spotify, COVID-19 tartışmalarına önlem aldıDaniel Ek (Foto: Getty)

Ayrıca "Platform Kuralları" yani içerik oluşturucular için hazırlanan yönergelerin yayınlandığı da açıklandı. İsveçli milyarder CEO, bunların şirket tarafından bir dış uzman ekibiyle birlikte geliştirildiğini ve düzenli olarak güncellendiğini söyledi.

Kurallarda içerik oluşturucuların, halk sağlığına doğrudan tehdit oluşturan tehlikeli yanlış veya tehlikeli yanıltıcı tıbbi bilgileri paylaşmaktan kaçınması gerektiği belirtiliyor. Bunlar arasında COVID-19 veya diğer hastalıkların gerçek olmadığını öne sürmek ve bağışıklık oluşturmak için insanları kasıtlı olarak koronavirüs ile enfekte olmaya teşvik etmek yer alıyor. Kuralları ihlal eden içerikler kaldırılabilecek ve tekrarlanan ihlaller bir hesabın kapatılmasına neden olabilecek.

Geçtiğimiz haftalarda şirket, popüler sunucu Joe Rogan'ın görüşleri nedeniyle eleştirildi. Çünkü Rogan, Spotify’daki podcast’lerinde gençlerin aşılanmaması gerektiğini söyledi ve virüsü tedavi etmek için henüz kanıtlanmamış anti-paraziter ilaç ivermektin kullanımını teşvik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...