Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2021 11:58

Spotify ile Netflix birleşiyor mu? Netflix Hub nedir? Büyük anlaşma: The Netflix Hub!

Spotify ve Netflix ile iş birliği yaptığını açıkladı! "Netflix Hub" adı altında, belirli ülkelerde kullanıma sunulan bu uygulama, son dönemin en popüler dijital platformlarından Netflix'e yeni bir soluk getiriyor! Dizileri ve filmleri fenomen hale dönüştüren Netflix, içeriklerini geliştirmeye devam ediyor. Peki Netflix Hub nedir, nasıl kullanılır? Netflix ile Spotify birleşti mi? Haberimizde...

Spotify ile Netflix birleşiyor mu? Netflix Hub nedir? Büyük anlaşma: The Netflix Hub!
netflix hub,spotify,netflix,hub,film müziği,dizi,film

Spotify ve Netflix büyük bir adım atarak işbirliğine gitti ve merakla beklenen Netflix Hub'ın ne olduğu kullanıcılar tarafından araştırılmaya başladı. Netflix Hub, popüler Netflix içeriklerinin müziklerini ve ilgili podcastleri içinde barındırırken; artık izleyiciler beğendikleri şarkılara direkt olarak uygulama ile ulaşabilecek ve aklına takılan şarkıyı kolayca bulacak. Peki, Netflix Hub nasıl çalışır, nasıl kullanılır? Netflix 2021 filmlerinin şarkılarını kolayca bulacağınız uygulamaya dair detaylar haberimizde...

NETFLİX HUB NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Spotify, yaptığı açıklamada, Netflix içeriklerine özel yeni bir sayfa oluşturduğunu duyurdu. Netflix Hub adını verdikleri bu sayfa, Red Notice, Cowboy Bebop ve La Casa De Papel gibi dizi ve filmlerin çalma listeleri oluşturuluyor ve izleyiciler beğendikleri film ve dizilerin çalma listelerine kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca kullanıcılara, Netflix ile ilgili içerik detaylarından, podcast’lere; müziklerin nasıl yapıldığına dair sahne arkası kayıtlara kadar erişim imkanı sağlanıyor. Yapılan bu uygulamanın sürekli geliştirileceği ve yeni içeriklerin eklenmeye devam edileceği de paylaşılan bilgiler arasında bulunuyor. 

Netflix Hub, şu anda ülkemizde ve birçok ülkede kullanıma açıldı; Netflix Hub’a erişmek için Spotify arama kısmına "Netflix" yazmanız yeterli. Eğer içerikler açılmazsa, uygulamanızı güncelleyebilirsiniz.

Spotify ile Netflix birleşiyor mu? Netflix Hub nedir? Büyük anlaşma: The Netflix Hub!

SPOTİFY'DAN NETFLİX HUB AÇIKLAMASI

"Günümüzün trend olan şovları ve filmleri sadece fandomlara ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda internet çapında takıntıları da körüklüyor. Öyle ki, Squid Game'in Netflix'teki ilk çıkışından sonraki iki hafta içinde Spotify dinleyicileri, deneyimi devam ettirmek için 22 bin 500'den fazla benzersiz temalı çalma listesi oluşturdu. Bugünden itibaren, iki akış şirketi Spotify'da hayranların sevdikleri eğlenceden tam ses akışı deneyimi yaşayabileceği yepyeni bir deneyim yaşatmak için Netflix Hub ile bir araya geliyor. Şimdilik ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık, İrlanda ve Hindistan'daki ücretsiz; harici premium kullanıcılar, resmi Netflix markalı film müziklerine, çalma listelerine, podcast'lere ve diğer içeriklere erişebilecek." diyerek son gelişmeleri aktardı. 

Netflix ile Spotify'ın yaptığı anlaşma neticesinde, kullanıcılar, tüm içeriklere kolayca ulaşabilecek. Squid Game, Bridgerton, La Casa De Papel gibi sevilen içeriklerin lisanslı müzikleri sisteme yüklenirken; ilerleyen günlerde popüler dizilerin ve belgesellerin podcast içerikleri de platforma yüklenecek.

Bu uygulamanın bir ilk olmadığını; Spotify'ın daha önce de yapım şirketi Disney ile ortaklık yaptığını ve platformun yapımlarına ait müzikler ile podcastlerin yine bir hub üzerinden kullanıcıya sunulduğunu ise hatırlatmakta fayfa var. Dijitalleşme ve pandemi etkisiyle, son dönemde daha da fenomen hale gelen bu iki platformun yaptığı işbirliğinin nasıl ilerleyeceği ise merak konusu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...