Tgrt Haber
12 May 2015 04:58

Spotify kan kaybediyor

Online müzik akışı hizmeti sunan uygulamalar içerisinde en çok kullanıcıya sahip olan Spotify, bu başarısını kâra çeviremedi

Spotify kan kaybediyor
spotify

2014 yılında ilk defa 1 milyar eurodan fazla gelir elde eden Spotify yatırımcılarının yüzünü güldüremiyor. Geçen seneye oranla gelirini yüzde 45 oranında artıran uygulama buna rağmen zarar etmeye devam ediyor. Açıklanan resmi verilere göre, Spotfy sadece 2014'te 165 milyon euro zarar etti. Tidal ve benzeri uygulamaların aksine ücretsiz üyelik modelini terk etmeye yanaşmayan Spotify'ın bu yüzden zarar etmeye devam ettiği sıklıkla dile getiriliyor.
KULLANICILARIN YÜZDE 25'İ PARA ÖDÜYOR
60 milyonun üzerinde üyesi bulunan Spotify'ın ücretli versiyonu kullanıcıların sadece yüzde 25'i tarafından kullanılıyor. 50 milyona yakın üye, uygulamanın ücretsiz versiyonunu tercih ediyor.
Uygulamaya her ay ödeme yapan 12 milyon kullanıcısı sayesinde  982.9 milyon euro gelir elde eden şirketin gelirlerinin yüzde 91'ini de bu ödemeler oluşturuyor. 50 milyona yakın kişiye ücretsiz kullanım sunan şirket, reklam gelirlerinden ise 98.9 milyon euro gelir elde ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...