Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2021 08:35

Tankların çelik yeleği "Pulat"

Tanklara giydirilen çelik yelek olarak tanımlanabilen "Pulat" sisteminin seri üretimi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslimatları başladı. Sistem ile hem yakın mesafeden fırlatılan tanksavar roketlerine hem de uzak mesafeden fırlatılan güdümlü tanksavar füzelere etkin koruma sağlanıyor.. İşte detaylar...

Tankların çelik yeleği "Pulat"
pulat,,tank,,savunma sanayi,,teknoloji,

Türkiye Savunma Sanayii alanında başarılı çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki tanklara yerli üretim 'pulat' koruması geliyor.

PULAT TANKLARA ENTEGRE EDİLİYOR

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ASELSAN ve TÜBİTAK Sage ortaklığıyla geliştirilen Pulat aktif koruma sistemine dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Demir, sistemin özelliklerine dair bilgi aktardı.Pulat aktif koruma sistemi tankları roket ve tanksavar saldırılarına karşı koruyacak. Sistemin seri üretimi başladı. Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslimatları devam ediyor.

Tankların çelik yeleği "Pulat"

360 DERECELİK KORUMA KALKANI

Pulat sistemi tanklara giydirilen adeta bir çelik kalkan görevi görüyor. TSK’nın elindeki M60 tanklarına takılan bu sistem 360 derecelik bir koruma sağlıyor. Bu sistem ile hem yakın mesafeden fırlatılan tanksavar roketlerine, hem de uzak mesafeden fırlatılan güdümlü tanksavar füzelere KARŞI etkin koruma sağlanıyor.

Sistem, üzerinde bulunan radarlar ile atılan roketi tanka ulaşmadan önce patlatarak hem tankı, hem de tankın içerisinde bulunan askeri personeli korumuş oluyor.

Bu sistem ile birlikte Türk tanklarının Suriye’de ve kuzey Irak’ta harekât alanlarında daha korunaklı olması planlanıyor.  Pulat sisteminin güncellenmesine ve geliştirilmesine de devam edilecek.

Tankların çelik yeleği "Pulat"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...