Tgrt Haber
23 Aralık 2021 16:48

Tansiyon ölçebilen ilk akıllı saat tanıtıldı: Huawei Watch D

Akıllı saatlere eklenen sağlık ve spor özellikleri gün geçtikçe artıyor. Bu alana ciddi yatırımlar yapan Apple, Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi teknoloji devleri saatleriyle "hayat kurtarıyor". Huawei ise bu alanda çığır açan bir yenilik yaparak akıllı saat modeline tansiyon ölçme özelliği getirdi.

Tansiyon ölçebilen ilk akıllı saat tanıtıldı: Huawei Watch D
teknoloji,huawei,huawei saat,huawei akıllı saat,tansiyon ölçen saat,akıllı saatler

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, tansiyon ölçebilen ilk akıllı saat olma özelliği taşıyan Watch D modelini tanıttı. Etkinlikte akıllı saatin yanı sıra Huawei’nin ilk katlanabilir akıllı telefon modeli P50 Pocket de ilk kez resmi olarak gösterildi. 

Huawei Watch D, geliştirilmiş dayanıklılık ve çizilme direncine sahip özel yapım yüksek sertlikte havacılık alüminyumu ile üretildi. 1.64 inç boyutunda kare ekranı HD çözünürlüğe sahip. Tanıtım etkinliğinde cihazın teknik detayları ve tasarımı resmi olarak göründü. 

HUAWEI WATCH D, SU VE TOZA DA DAYANIKLI 

Çinli teknoloji devi, akıllı saatin su ve toza dayanıklılık testlerinden geçtiğini ve bu sayede piyasadaki böyle bir derecelendirmeye sahip ilk kan basıncı izleme desteğine sahip saat olduğunu açıkladı. Sekiz kanallı yüksek hassasiyetli optik sensör aracılığıyla kalp atış hızını ölçen cihaz, 70+ spor modu desteğiyle gelecek. 

Tansiyon ölçebilen ilk akıllı saat tanıtıldı: Huawei Watch D

Huawei Watch D’nin içine bir kuruş büyüklüğünde ve 40 kPa sıkıştırma kapasitesine sahip bir mikro pompa yerleştirildi. Bu da 40 mmHg ila 230 mmHg arasında doğru kan basıncı ölçümü yapmasını sağlıyor. Bu arada, saatin algılama yeteneklerini daha da geliştirmek için şirket, kendi geliştirdiği yapay zeka teknolojisini de kullandı. 

Huawei, sağlık verilerinizi doktorlarla doğrudan paylaşabileceğiniz ve daha sonra buna göre bir tedavi planı sunacak olan diyet, uyku ve egzersizi kapsayan profesyonel doktor hizmetleri de sunuyor. Ancak Huawei’ni bu hizmeti yalnızca Çin ile sınırlı olacak. 

Klasik siyah ve titanyum renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek Huawei Watch D’nin fiyatı ise 469 dolar. 25 Aralık’ta bu cihaz satışa çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...