Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2021 11:39

TCL'den Türkiye'ye dev yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tekirdağ’da Arçelik ile güçlerini birleştiren TCL’nin üretime başladığını açıkladı. Varank, global markalara Türkiye’de yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

TCL'den Türkiye'ye dev yatırım
TCL,Arçelik,Bakan Varank,Yatırım,Telefon,Akıllı Telefon

Türkiye son dönemlerde teknoloji alanında yaptığı yatırımlar bütün dünyada ilgi çekiyor. Büyük teknoloji firmaları Türkiye'ye yatırım yapmak için neredeyse sıraya giriyor. Teknoloji firmaları arasıda en büyüklerinde biri olan TLC'nin de tercihi Türkiye oldu. Arçelik ile güçlerini birleştiren dev teklonoji markası TLC, Türkiye'de telefon üretimine başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tekirdağ'da bulunan OSB'de TCL markasıyla üretime başlayan tesisi ziyaret etti. Ziyarette, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, TCL Avrupa Başkanı Frank Zhang, Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ile TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca, üretim tesisi ve ürünler hakkında Bakan Varank’a bilgi verdi.

TCL'den Türkiye'ye dev yatırım

HEDEF 1 MİLYON TELEFON

Varank, Türkiye'nin gittikçe teknoloji anlamında geliştiğini ve yatıımların artıığını belirterek, "TCL, Arçelik ile bir iş birliğine girişti ve beraberce üretim gerçekleştiriyorlar. Buranın yıllık üretim kapasitesi 450 bin telefon. Şu anda SKD sistemiyle üretim gerçekleştiriliyor ama önümüzdeki dönemde hem CKD sistemiyle daha fazla parçayı Türkiye’ye getirip burada montajını gerçekleştirecekler hem de 2022 yılında üretim kapasitelerini 1 milyon telefona çıkarma niyetleri var." ifadeleri kullandı.

TCL'den Türkiye'ye dev yatırım

"TÜRKİYE'NİN AVATAJLARINDAN FAYDALANIN"

Varank, global markalara ve yerli üreticilere çok çeşitli teşvik ve avantajlar sağladıklarını kaydederek, "Global markalara şu tavsiyemiz var: Sadece Türkiye pazarını düşünmeyin, özellikle Türkiye'den ihracatı düşünün ve yerli tedarikçileri artırarak hem markanızı çok daha verimli bir şekilde ülkemizde üretin hem de maliyetlerinizi düşürün. Bu sayede de globalde yaptığınız pazar yarışında Türkiye'nin avantajlarından faydalanın." çağrısını yaptı.

TCL'den Türkiye'ye dev yatırım

TCL İLE ARÇELİK'İN GÜÇ BİRLİĞİ

TCL, dünyanın en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Televizyon ve mobil cihazları 160’tan fazla ülkede satılan TCL’nin ses cihazları ve akıllı ev ürünleri de bulunuyor. TCL’nin güç birliği yaptığı Arçelik de 12 markası ve dünya çapında 30 bin çalışanı ile 150’ye yakın ülkede ürünlerini satıyor. TCL ile Arçelik birlikteliğinin gelecek dönemde daha da gelişeceği ifade ediliyor.

"AŞIMIZIN DÜNYAYA ŞİFA OLMASINI İSTİYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde Varank, ülkede tekonloji yatırımları dışında sağlık alanında da geiişmelerin devam ettiğini belirtti. Varank, “En yenilikçi aşı adayımızda Faz 1 aşamasını başarıyla tamamladık. Benim de gönüllüsü olduğum vlp aşısının faz 2 aşaması için şartları sağlayan gönüllüler arıyoruz. Aşımızın dünyaya şifa olmasını istiyoruz." dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...