Tgrt Haber
25 May 2022 11:10 - Güncelleme : 25 May 2022 11:11

TEKNNOFEST Azerbaycan’da Gözler Hürkuş’ta: Nefesleri Kesecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), TEKNOFEST Azerbaycan’da nefesleri kesecek gösteri sergileyecek. Gözler Hürkuş’a çevrildi…

TEKNNOFEST Azerbaycan’da Gözler Hürkuş’ta: Nefesleri Kesecek
hürkuş,teknofest,teknofest azerbaycan,tusaş,mmu

Türkiye’nin önde gelen havacılık şirketlerinden TUSAŞ, 26-29 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan’da gerçekleşecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde hünerlerini sergileyecek. TUSAŞ cephesinde her geçen gün başarılı işlere imza atılırken, yeni projelerde Bakü Crystal Hall’deki TEKNOFEST’te sergilenecek.

Gözler Azerbaycan’da gerçekleşecek TEKNOFEST’te çevrilmişken, TUSAŞ’ın uçakları ise etkinliğinin en dikkat çekenlerinden biri olmaya aday. Milli Muharip Uçak’ın sanal gerçeklik simülatörü, Hürkuş ve Gökbey uçaklarıyla hünerlerini sergileyecek olan TUSAŞ, kendi standında kariyer fırsatları konusunda da gelenleri bilgilendirecek.

GÖZLER HÜRKUŞTA

TUSAŞ’ın en önemli projelerinden biri hiç şüphesiz Hürkuş. Şirketin temel eğitim amacıyla geliştirdiği uçak, Azerbaycan’da gösteri uçuşunu gerçekleştirecek. Nefes kesen uçuş gösterilerinin yer alacağı festivalde, Türkiye’nin ilk ve tek özgün genel maksat helikopteri T625 Gökbey de statik alanda sergilenecek.

TEKNNOFEST Azerbaycan’da Gözler Hürkuş’ta: Nefesleri Kesecek

Pek çok ilke sahne olacak TEKNOFEST’in en dikkat çeken kısmı ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii standındaki Milli Muharip Uçak’ın VR destekli simülatörü olacak. Festivale gelen ziyaretçiler VR teknolojisi sayesinde 5’nci nesil uçakla uçuş deneyimi yaşayabilecek.

 TEKNNOFEST Azerbaycan’da Gözler Hürkuş’ta: Nefesleri Kesecek

Hürkuş temel eğitim uçağı, gösteri uçuşu gerçekleştireceği Azerbaycan’a Hürkuş’un deneysel test pilotları ile ilk kez uçarak ulaşacak.  Azerbaycan’da ilk kez gerçekleşecek TEKNOFEST’e katılacak olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’in açıklamaları ise şöyle:

 “Savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde ulaştığımız başarıları dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile paylaşacağımız TEKNOFEST’e katılacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İki devlet tek millet düsturu ile gerçekleştirdiğimiz yakın iş birliğimizin daha da perçinleneceği festivalde mühendislerimizin özgün olarak geliştirdiği ve teknisyenlerimiz elinde hayat bulan Hürkuş eğitim uçağı pilotlarımız uçarak Azerbaycan’a gidecek ve bir gösteri uçuşu gerçekleştirerek şanlı dostluğumuzu göklere taşıyacak. Havacılık tarihimizde yeni bir dönüm noktası olacak Milli Muharip Uçağımızın kokpitinin de deneyimlenebileceği festivalin gerçekleşmesine katkı sunan tüm taraflara teşekkür ediyorum. İnşallah Azerbaycan’da, öz vatanımızda öz halkımızla buluşmayı diliyorum” dedi.   

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...