Tgrt Haber
14 Ağustos 2014 11:38

Teknoloji devleri yeni telefonlarını Eylül'de patlatacak

Apple, Samsung, Microsoft gibi teknoloji devlerinin yanı sıra Vestel tarafından geliştirilen ilk yerli telefon teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Teknoloji devleri yeni telefonlarını Eylül'de patlatacak
Apple, Samsung, vestel, akıllı telefon, Galaxy Note 4, Galaxy Note 4 özellikleri, iPhone 6, iPhone 6 türkiye, iPhone 6 özellikleri, Lumia 730,

Yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan akıllı telefon üreticileri, yeni modellerinin duyurularını yapmaya başladı. Basın kuruluşlarına gönderilen duyurulara göre Apple, Samsung, Microsoft gibi teknoloji devlerinin yanı sıra Vestel yeni akıllı telefonunu eylül ayında görücüye çıkarıyor. Eylülde tanıtılacak modeller arasında en çok ilginin Apple'ın iPhone 6 modeline yönelmesi bekleniyor. Microsoft ve Samsung'un ise yeni telefon duyurularını Berlin'de yapacak. Çünkü 5-10 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın bu şehrinde IFA tüketici elektroniği fuarı düzenlenecek. Fuarda aynı zamanda Huawei, LG, Lenovo gibi markaların yeni modellerini tanıtması bekleniyor. Türk teknoloji devlerinden Vestel de prototipini geçen yıl IFA'da tanıttığı akıllı cep telefonunun tüketiciyle buluşacak son halini ilk defa Berlin'de görücüye çıkaracak.
Galaxy Note 4 ile çıtayı yükseltecek . Yeni model hazırlıklarını bitiren bir diğer marka Samsung, Note 4 ile çıtayı yükselmeyi hedefliyor. Berlin'deki etkinlikte tanıtılması beklenen Galaxy Note 4 düz ekranla satışa sunulacak. Ekran boyutunun 5.7-inçte kaldığı yani Note 3'e göre herhangi bir değişikliğin olmadığı cihazda, en dikkat çeken özelliklerden biri de 2K çözünürlük desteği.
iPhone 6, bir ay sonra Türkiye'de
Apple fanatiklerinin uzun zamandır beklediği büyük ekranlı iPhone hayalinin 9 Eylül'de gerçekleşmesi bekleniyor. İddialara göre Apple bir değil iki farklı iPhone modelini tanıtacak. Birinci modelin 4.7 inç ekrana sahip olması beklenirken, ikinci model ise 5.5 inç olacak.  iPhone 6'nın ayrıca A8 işlemci, dört çekirdekli grafik ve daha fazla gelişmiş bir 10 mega piksellik kameraya sahip olacağı belirtiliyor. İddialar doğru ise iPhone 6, yaklaşık bir ay sonra 14 Ekim günü İstanbul Zorlu Center'da hizmetini sürdüren Apple Store'da satışa sunulacak.
Vestel'den yüzde 100 yerli akıllı telefon
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Vestel'in yüzde 100 yerli telefonları 5, 4.7 ve 4.3 inç ekran boyutlarına sahip olacak. 5 inçlik modelde HD ekran, 1.2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Qualcomm işlemcisi, 2GB RAM, Android işletim sistemi, 12MP çözünürlükte arka kamera gibi özellikleri bulunan telefonun diğer bir çok özelliği de ilk defa İFA'da tanıtılacak.
Microsoft'tan Lumia 730
Nokia'nın telefon birimini satın alan Microsoft'un Berlin'de düzenlenecek IFA tüketici elektroniği fuarında yeni Selfie telefonunu yani Lumia 730'u tanıtması bekleniyor. Superman kod ismiyle bilinen Lumia 730'un ön yüzende 5 MP'lik kamera bulunuyor. Telefonun arka yüzünde ise 20 MP kamera yer alacak. 4.5 inç boyutundaki telefonun ekranı da HD formatında olacak.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...