Tgrt Haber
09 May 2022 17:12 - Güncelleme : 09 May 2022 17:20

Telefonlarınız Bazen Yavaşlıyor Mu? İşte Hızlandırmanın Yolları

Akıllı telefonlar bazı nedenlerden dolayı günlük kullanımda yavaşlayabilir. Bunun için yapmanız gereken birkaç yöntem var. Gelin bunlara yakından göz atalım...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Telefonlarınız Bazen Yavaşlıyor Mu? İşte Hızlandırmanın Yolları

Akıllı telefon, tablet ve daha birçok teknolojik ürün hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Ancak sahip olduğumuz ürünler bazen yüzde 100 verimsağlayamıyor.

Elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar, zaman geçtikçe daha da yavaşlıyor ve kullanıcıları tatmin etme konusunda sıkıntı yaşatıyor. Peki akıllı telefonları nasıl hızlandırabiliriz? Bunun için önümüzde çok basit birkaç seçenek bulunuyor. Gelin başlayalım...

AKILLI TELEFON HIZLANDIRMA YÖNTEMİ

GEREKSİZ UYGULAMALARI KALDIRIN

Telefonlarımızda yüklü uygulamalar, depolama alanını ciddi anlamda işgalediyor. Öncelikle telefonlarınızda bulunan gereksiz uygulamaları kaldırabilir, bu sayede cihazınızın daha az yorulmasını sağlayabilirsiniz. Ayarlar-Uygulamalar sayfasından gereksiz uygulamaları kaldırıp devre dışı bırakmayı unutmayın.

TELEFONU YENİDEN BAŞLATIN

İkinci seçeneğimiz ise oldukça basit. Günlük kullanımda bazı kişiler akıllı telefonlarını neredeyse hiçbir zaman yeniden başlatmaz. Hatta şarjları bitmediği sürece telefonlar sürekli açık kalabiliyor.

Telefonlarınız Bazen Yavaşlıyor Mu? İşte Hızlandırmanın Yolları

Akıllı telefonlarımızda bulunan uygulamalar, arka planda çalışıyor ve ön belleği işgal ediyor. Cihazlardaki bu yükü azaltmanın en basit yollarından biri telefonu yeniden başlatmak. Uzmanlara göre akıllı telefonların haftada bir kez yeniden başlatılması, cihazın daha stabil olmasını sağlıyor. Eğer bir akıllı telefona sahipseniz, haftada en az bir kez cihazlarınızı yeniden başlatabilirsiniz.

ÖN BELLEK TEMİZLEME

Yukarıdaki seçeneklere ek olarak alternatif bir yöntem daha var. Bu da önbellek temizleme. Cihazınızın depolamasını işgal eden önbellekler, iki farklı yol ile temizlenir. Bunlardan ilki cihazlarda bulunan 'Bakım Uygulamaları'. Hemen hemen her telefonda bulunan cihaz bakımı uygulamalarını görmezden gelmeyin. Zira bu uygulamalar sayesinde telefon ya da tabletlerinizde bulunan gereksiz verileri temizleyebilir, cihazın daha stabil çalışmasını sağlayabilirsiniz. 

Telefonlarınız Bazen Yavaşlıyor Mu? İşte Hızlandırmanın Yolları

Bir diğer yöntem ise üçüncü taraf uygulamalar. Özellikle Google Play Store'de bulunan 'SD Maid' uygulamasını indirerek, cihazın pek çok bakımlarını yapabilirsiniz. Diğer programlara kıyasla daha etkili olan uygulama, telefonların performansını biraz da olsa toparlayacaktır.

YAZILIM GÜNCELLEMELERİNİ İHMAL ETMEYİN

Telefonlarınız Bazen Yavaşlıyor Mu? İşte Hızlandırmanın Yolları

Yine çok tartışılan bir konuya değinelim. Bazı kullanıcılar, uzun yıllar telefonlarını güncellemiyor. Uzmanlar, bunu yapmanın yanlış bir şey olduğunu söylüyor. Çünkü kullanmış olduğunuz cihazları güncellemekle görevli yüzlerce mühendis bulunuyor. Bu mühendisler yazılım güncellemelerini hazırlayarak hem güvenliği sağlıyor, hem de telefonun istikrar sorunlarını çözüyor. Dolayısıyla güncelleme desteğine sahip bir telefonunuz bulunuyorsa, gelen yazılımları yüklemekte fayda var. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...