Tgrt Haber
31 Aralık 2021 12:10

Telegram yeni özellikleri duyurdu: Mesaj tepkileri ve spoiler uyarısı

Popüler mesajlaşma platformlarından Telegram, birçok yeniliği barındıran güncellemesini sonunda yayınladı. Kullanıcıları oldukça memnun eden özellikler arasında, mesaj tepkileri ve spoiler uyarısı bulunuyor. İşte bu özelliklerin ayrıntıları...

Telegram yeni özellikleri duyurdu: Mesaj tepkileri ve spoiler uyarısı
telegram,whatsapp,mesaj tepkileri,emoji,mesajlaşma uygulamaları,telegram güncelleme

Telegram, yeni özelliklerinin bulunduğu Telegram 8.4 güncellemesini hem iOS hem de Android kullanıcıları için yayınladı. Yeni özellikler arasında yer alan emoji ile mesajlara tepki verme, en dikkat çekeniydi. Ancak emojiler arasında şu anda yalnızca yukarı başparmak, aşağı yönde başparmak, kalp, ateş, parti ve yıldız gözler yer alıyor.

Son güncellemeyle Telegram kullanıcıları bir mesaja tıpkı iMessage, Discord, Slack ve Facebook'ta olduğu gibi emoji ile tepki verebilecek. Bu arada, bir mesaja emoji ile tepki vermek için mesaja iki kez dokunmanız gerekiyor. Ardından karşınıza çıkan emojilerden birini seçebileceksiniz. 

TELEGRAM SPOILER UYARISI GETİRDİ

 

Telegram'ın yeni özellikleri arasında bir mesajı gizlemek için 'spoiler uyarısı' da bulunuyor. Bir mesajı göndermeden önce gizlemek istediğiniz kısmı seçerek spoiler biçimlendirmesi yapabilirsiniz. Bu sayede sohbet, bildirimler ve sohbet listesindeki metni gizleyebileceksiniz. Mesajı okumak için karşı taraf spoiler metnine dokunarak metnin tamamına ulaşabilecek. 

Telegram yeni özellikleri duyurdu: Mesaj tepkileri ve spoiler uyarısı

Platformun getirdiği bir diğer özellik ise uygulama içi çeviri. Tüm Android cihazlar ve iOS 15 veya üzeri sürümlerde çalışan çeviri desteğine ulaşmak için 'Ayarlar'daki 'Dil' menüsüne 'Çevir' düğmesi eklemeniz gerekiyor. İşletim sistemine göre çeviri desteğindeki dillerin sayısı değişiyor. 

Yeni güncelleme ile kullanıcı adınızın yanındaki QR kodunuzun rengini ve desenini artık değiştirebileceksiniz. Buna da 'Ayarlar'dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yeni sürümle animasyonlu emojilerin efektleri ekranda çok daha büyük hale geldi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...