Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Şubat 2022 10:21 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 12:35

Tesla, 817 bin aracını geri çağırıyor

Son zamanlarda sıkça geri çağırmalarla gündeme gelen Tesla'nın, başı yine dertte.

Tesla, 817 bin aracını geri çağırıyor
,elektrikli araç üreticisi Tesla,Googledan Teslaya gönderme

Elon Musk'ın Tesla araçları sıkça gündeme gelmeye başladı. Üst düzey donanım ve şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken araçlar, yazılım hatalarından dolayı sürekli geri çağırılıyor. Yakın zamanda iki farklı hatayla gündeme gelen araçlardan 54 bini geri çağrılırken, şimdi 1 milyona yakın aracın daha geri çağrılacağı ortaya çıktı.

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İadresi (NHTSA), Tesla'nın 817 bin aracı geri çağıracağını gösteren bir rapor sundu. Yazılım kaynaklı sorun, OTA ile yayınlanan güncelleme ile çözülmezse 817 bin araç geri çağırılacak. Peki söz konusu hata ne?

TESLA'NIN BAŞI YAZILIM HATALARIYLA DERTTE

Yakın zamanda araçlarında fren ve otomatik pilotla ilgili sorunlar fark eden Tesla, 54 bin aracını geri çağırdı.

Buna ek olarak başka bir sorun daha fark edildi. Rapora göre birkaç modelde görünen emniyet kemerleriyle ilgili bir hata, 817 bin aracın geri çağırılmayla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Hatanın sebebi ise yine yazılımdan kaynaklı bir uyarı sistemi.

Tesla, 817 bin aracını geri çağırıyor

Sorundan muzdarip kullanıcılar, emniyet kemeri sesli uyarı sisteminin çalışmadığını bildirdi. Araç çalıştıktan sonra devreye girmeyen sistem, Tesla'dan kaynaklı bir yazılım hatası olarak tespit edildi. Yani araç sahibi, belirli bir mesafe gittikten sonra araçtan inip, ardından yeniden binip motoru çalıştırdığında, ilk kontrol yapıldığı için emniyet kemeri göstergesi sönüyor.

Konuyla alakalı olarak Tesla'nın, yeni bir yazılım güncellemesi yayınlayacağı bildirildi. Ancak OTA ile yayınlanan güncellemede hata çözülmez ise, 817 bin araç geri çağrılacak. Bu araçlar ise; tüm Model3 ve Model Y sedan, 2021'den itibaren piyasaya sürülen Model S ve Model X'ten oluşuyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...