Tgrt Haber
31 Aralık 2021 09:42

Elon Musk'tan insansı robot açıklaması: Tesla Bot arkadaşlık yapacak

Elon Musk, Tesla Bot isimli insansı robotu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Milyarder iş insanı, robotun faydalı görevleri yerine getirmek için sadece insansı bir robottan daha fazlası olacağını söyledi.

Elon Musk'tan insansı robot açıklaması: Tesla Bot arkadaşlık yapacak
tesla,tesla bot,tesla robot,insansı robot,elon musk

2021 yılına damga vuran onlarca robot modeli geliştirildi. Ancak bunlar arasında en çok dikkat çekenlerden biri de Elon Musk’ın şirketi Tesla’ya aitti. 'Tesla Bot' ismiyle tanıtılan insansı robot, temel olarak günlük basit işleri yapmaya yönelik geliştiriliyor. Ancak yapay zekaya sahip robot, bir arkadaş bile olabilir. 

Tesla Bot hakkındaki soruları yanıtlayan Elon Musk, robotun zamanla kendi kişiliğini oluşturabileceğini ve insanlara arkadaşlık edebileceğini söyledi. Musk'ın bu sözleri şaşkınlıkla karşılandı. Hatta şaka yaptığı bile düşünüldü. Ancak milyarder bu konuda oldukça iddialı görünüyor. 

TESLA BOT YARARLI İŞLER YAPACAK

Musk, Tesla'nın faydalı işler yapmak için robot yapacağını ve hatta bunun işgücü sorununu çözebileceğini belirtti. Bu arada, Tesla’nın yoğun bir emek harcadığı bu robot için işe alımlar yaptığı uzun süredir biliniyor. 

Elon Musk'tan insansı robot açıklaması: Tesla Bot arkadaşlık yapacak

Röportajda Musk, “Bence olasılıklar sonsuz. Bu, Tesla'nın dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma konusundaki birincil misyon direktifinde pek yer almıyor. Ancak dünya ile etkileşime girebilen ve birçok farklı şekilde yardımcı olabilen insansı bir robot yapmak dünya için son derece yararlı bir şey.” dedi.

Elon Musk, Tesla'nın robotu ne zaman kullanıma sunacağını ise açıklamadı. Ancak Tesla'nın "gelecek yılın sonuna doğru iyi bir prototipe sahip olmasını" beklediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...