Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2021 14:23

Tesla CEO'su Elon Musk 'çip krizi' için tarih verdi

Tesla CEO'su Elon Musk yapım aşamasında olan yeni yarı iletken fabrikaları sayesinde, bu yıl otomobil endüstrisini sarsan küresel çip kıtlığının kısa vadeli olacağını söyledi.

Tesla CEO'su Elon Musk 'çip krizi' için tarih verdi
elon musk,Tesla,çip krizi,otomotiv

Koronavirüs pandemisiyle birlikte Otomotiv sektörü zor zamanlar geçirmeye başladı. Şirketler yarı iletken temininde zorluk yaşarken fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı. Üretimin aksaması nedeniyle otomotiv şirketleri yıllık hedeflerinin de gerisinde kalmış oldu.

Otomotiv sektörüne umut verici haber elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’tan geldi. Elon Musk çip sıkıntısının kısa süreli olacağını düşündüğünü söyledi.

İtalyan Teknoloji Haftası'nda konuşan Elon Musk, yapım aşamasında olan yeni yarı iletken fabrikaları sayesinde, bu yıl otomobil endüstrisini sarsan küresel çip kıtlığının kısa vadeli olacağını beklediklerini dile getirdi.

Musk, yapılmakta olan çok sayıda çip üretim tesisi olduğunu söyleyerek, “Gelecek yıla kadar çip sağlamak için iyi bir kapasiteye sahip olacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Çip krizi nedeniyle üretim bantlarını durduran otomotiv şirketlerinin 210 milyar dolara yakın kayıplarının olacağı iddia edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...