Tgrt Haber
07 Ocak 2022 14:41

Nikola'nın Tesla'ya açtığı 2 milyar dolarlık patent davası düştü

Elektrik akımı ve sistemleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Nikola Tesla, ABD merkezli iki büyük otomobil şirketine ismini veriyor. Ancak Nikola ve Tesla şirketleri birbirleri ile hiç iyi anlaşamıyor. Öyle ki Nikola Corp’un Tesla’ya açtığı bir dava bulunuyordu.

Nikola'nın Tesla'ya açtığı 2 milyar dolarlık patent davası düştü
tesla,,nikola motors,,elektrikli araçlar,,hidrojen araçlar,,otomobil şirketleri,

San Francisco Federal Mahkemesi’ndeki bir dosyaya göre elektrikli araç üreticisi Nikola’nın Tesla’ya açtığı dava geçtiğimiz günlerde düştü. Söz konusu davada Tesla, elektrikli tır tasarımında Nikola’nın tasarımını kopyalamakla suçlanıyordu. 

Reuters’ın haberine göre, şirketlerin davadan neden vazgeçtiği bilinmiyor. Bununla birlikte, hem Nikola’nın hem de Tesla’nın avukatları yorum yapmaktan kaçındı. 

PATENT DAVASINDAN VAZGEÇTİ

2018 yılında açılan 2 milyar dolarlık davada Nikola, Tesla'yı ön cam tasarımı, gövde ve yan kapı için birkaç patentli tasarımı kopyalamakla suçladı. Tesla tüm iddiaları reddetti ve karşı dava açtı. 

Nikola'nın Tesla'ya açtığı 2 milyar dolarlık patent davası düştü

Tesla, 2017'de Semi isimli elektrikli tırını tanıttı ve 2019'a kadar üretmeye başlayacağını söyledi. Şirket yöneticileri geçtiğimiz yıl ise Semi’nin 2022'de piyasaya sürüleceğini açıkladı. Nikola ise, hidrojenle çalışan Nikola One kamyonunu 2016 yılında tanıttı. 

Bu arada 2014 yılında kurulan Nikola Motors, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile anlaşmaya vardı. Hissedarlarını dolandırdığı iddiasıyla suçlanan şirket, 125 milyon dolar ödemeyi kabul etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...