Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 16:43 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 16:44

Tesla’nın yapay zekası bu kez ters köşe oldu: At arabasını algılayamadı, yerine tır gösterdi!

Elon Musk’ın otomobil şirketi Tesla’ya ait bir araç, bu kez yapay zekası ile gündeme geldi. Seyir halindeki aracın, at arabasını algılayamaması sosyal medyada viral oldu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Tesla’nın yapay zekası bu kez ters köşe oldu: At arabasını algılayamadı, yerine tır gösterdi!
tesla

Tesla, ürettiği lüks elektrikli otomobilleriyle dünyanın önde gelen markaları arasında yer alıyor. Son dönemde otonom sürüşün neden olduğu trafik kazalarıyla gündeme gelen otomobil, bu kez de seyir halindeki bir at arabasını algılayamaması ile sosyal medyanın gündemine düştü.

Tesla'nın Full Self Driving yazılımının beta sürümüyle yapılan bir sürüşte at arabası bir tır olarak algılandı. Tesla, daha sonra at arabasını bir kamyonet olarak gördü. Son olarak aracın dokunmatik ekranında at arabası, tırın arkasından bir insan yürüyor gibi göründü.

AT ARABASI, TIR OLARAK GÖRÜNDÜ

Tesla'nın gösterge panelinde at arabasının 'tır' olarak algılanması sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Paylaşımlarda Tesla'nın Full Self Driving yazılımının beta sürümüyle yapılan bir sürüşte, aracın önünde seyreden at arabası bir tır olarak algılandığı anlatıldı. Tesla, at arabasını önce tır daha sonra bir kamyonet olarak algıladı.

https://twitter.com/HackingButLegal/status/1559249365973274626

Tesla’nın at arabasını algılamaya çalıştığı anlar, araç sürücüsünün kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde at arabasını önce bir tır, akabinde bir kamyonet, üzerine doğru gelen bir tır ve hatta arkasında bir insanın yürüdüğü bir tır olarak algıladığı görüldü. Şirket, yaşanan bu hata ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmazken, daha önce de Tesla'nın yapay zekası birçok viral olan görüntüler oluşmasına neden olmuştu. Bunlardan biri de mezarlıklarla ilgiliydi. Tesla, gerçekten orada insan olmamasına rağmen o alanda insanları algılamıştı.

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...