Tgrt Haber
29 Haziran 2022 12:35 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 12:42

TikTok Kaldırılıyor Mu? FCC Komisyon Üyesi'nden Önemli Mesaj!

Artan güvenlik endişelerini de göz önünde bulunduran FCC Komisyon Üyesi Brendan Carr, video platformu TikTok'un kaldırılması için Google ve Apple'a e-posta gönderdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Phonearena
TikTok Kaldırılıyor Mu? FCC Komisyon Üyesi'nden Önemli Mesaj!
tiktok,sosyal medya,teknoloji

Dünyanın en popüler uygulamalarından TikTok, geniş kullanıcı kitlesiyle milyonlara ulaşmış durumda. Türkiye'de de ilgiyle karşılanan uygulama, bazı içerik üreticilerinin gelir kaynağı. Ancak Çinli uygulama ne yazık ki güvenlik tarafında çok da iyimser değil.

Daha önce kullanıcı verilerini çaldığı öne sürülen TikTok, defalarca kez kapatılmasıyla gündeme gelmişti. Yakın zamanda FCC (Federal İletişim Kurumu), Komisyon Üyelerinden biri de çok önemli uyarıda bulundu. FCC Komisyon Üyesi Brendan Carr, Apple'ın CEO'su Tim Cook ve Google'ın CEO'su SundarPichai'ye uyarı e-postası gönderdi.

GOOGLE VE APPLE'A E-POSTA GÖNDERİLDİ

FCC Komiseri, güvensiz olarak belirlediği TikTok uygulamasının kaldırılması gerektiğini öne sürdü. Yetkili isim, uygulamanın App Store ve Google Play Store'dan kaldırılması için her iki tarafa da mail gönderdi. Gönderilen mailde, TikTok'un yasaklanması ve uygulama mağazalarından kaldırılması gerektiği ifadeleri yer aldı. Peki FCC Komisyon Üyesi neye göre bu uyarıyı yaptı?

TikTok Kaldırılıyor Mu? FCC Komisyon Üyesi'nden Önemli Mesaj!

TikTok, daha önce ABD'li kullanıcıların verilerini çaldığıyla gündeme gelmişti. Popüler uygulamanın; arama ve tarama geçmişi, biyometrik tanımlayıcılar, taslak mesaj, meta verileri,metinler,resimler ve panoya depolanan videolar gibi önemli verileri topladığı iddia edildi.

https://twitter.com/BrendanCarrFCC/status/1541823585957707776

Güvenlik endişeleri nedeniyle uygulamanın bir an önce kaldırılması gerektiğini vurgulayan Komisyon Üyesi Brendan Carr, Google ile Apple CEO'larına gönderdiği mail için cevap bekliyor. Carr, her iki tarafında 8 Temmuz'a kadar uygulamayı neden mağazalarından kaldırılmadığına dair açıklama yapması için süre verdi. 

TIKTOK'UN VERİLERİ ÇALDIĞI TESPİT EDİLDİ

FCC Komisyon Üyesi Carr, TikTok'un daha önce kullanıcı verilerini çaldığını gösteren raporları da listeledi. Uygulamanın hem Android hem de iOS'ta, açıkça güvenlik önlemlerini atlayabildiği belirlendi. Ve buna rağmen uygulamanın neden kaldırılmadığını da epey merak ettiğini dile getirdi. 8 Temmuz'a kadar Google ve Apple CEO'larından gelecek açıklama, TikTok ile ilgili kafalardaki pek çok soruya cevap bulacak.

 

Kaynak: Phonearena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...