Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ocak 2022 15:23

Twitter ile özdeşleşen özelliği bünyesine katıyor: TikTok'tan 'paylaşım' atağı

Çin merkezli sosyal medya devi ByteDance’a ait TikTok, Twitter’dan aşina olduğumuz bir özelliği bünyesine katıyor. Kullanıcılar artık "Yeniden Gönder" düğmesi ile bir gönderiyi kendi hesaplarında doğrudan paylaşabilecek.

Twitter ile özdeşleşen özelliği bünyesine katıyor: TikTok'tan 'paylaşım' atağı
teknoloji,,sosyal medya,,tiktok,,twitter,,tiktok yeniden yayınla,,twitter retweet,

Kısa biçimli video özelliği ile ön plana çıkan TikTok, kısa sürede 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Kullanıcı sayısını her geçen gün artıran platform, yeni özellikler geliştirmeye çalışıyor.

Şimdiye dek Instagram ve Twitter’ın TikTok’un video özelliklerini platformlarına entegre etmeye çalıştıklarına şahit olduk. Bunun en bilindik örneği, Instagram'ın Reels özelliği. Çünkü Reels, aslında TikTok'un ortaya çıkardığı kısa biçimli video formatlarına dayanıyor.

Twitter'ın da TikTok'u örnek alarak video akış sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak bu kez TikTok, karşı atak yaparak Twitter’ın retweet özelliğine benzer bir işlevi erişime açacak. 

TIKTOK'A YENİDEN YAYINLA BUTONU

TikTok'a entegre edilen “Yeniden Yayınla” butonu bazı kullanıcıların profillerinde görünmeye başladı. Bu işlev sayesinde kullanıcılar, paylaşmak istedikleri bir gönderiyi doğrudan yayınlama imkanına sahip oluyor. Ancak paylaşılan videolar kişinin profilinde görünmeyecek, sadece takipçilerinin yayınında görünecek. 

Twitter ile özdeşleşen özelliği bünyesine katıyor: TikTok'tan 'paylaşım' atağı

Şu anda Yeniden Yayınla özelliği sadece sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediliyor. Yani herkese açık değil. Bu arada, TechCrunch’a göre bazı kullanıcıların hesabında bu özellik "Tavsiye Et" ismiyle yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...