Tgrt Haber
01 Ocak 2022 17:30 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:00

TOGG için bir fabrika daha: Dışa bağımlılığı azaltacak

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Bursa'nın Gemlik ilçesinde batarya hücresi ve modül üretimi fabrikası açıyor. Çin merkezli enerji devi Farasis ortaklığındaki Siro şirketi ile birlikte hareket edecek TOGG, proje bazlı devlet desteğinden yararlanarak bölge istihdamına büyük katkı sağlayacak.

TOGG için bir fabrika daha: Dışa bağımlılığı azaltacak
teknoloji,togg,fabrika,bursa gemlik,togg fabrika

Bursa'daki TOGG fabrikasının bitişiğindeki 600 dönüm araziye yapılacak fabrika, ülkemizin elektrikli araçlar ve mobilite ekosisteminin teknolojik dönüşümüne destek olacak. TOGG'un batarya modülünü üretecek Siro, enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya büyük katkı sağlayacak. Ayrıca fabrika, 15 gigavatsaat kapasiteli batarya hücresi ve 19,8 gigavatsaat kapasiteli batarya modülü yatırımıyla dikkat çekiyor. 

Fabrika hakkında açıklama yapan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, "Batarya fabrikasının, otomobil fabrikasının yanında olmasının hem yerli otomobil projemize destek hem de yurt dışında Asya ve doğu bloku ülkelerine ihracat anlamında önem taşıyacağını içeren tüm raporları hazırlayıp yetkililere sunduk. Büyüklerimiz de bu bölgeyi yatırım için uygun gördüler. Kendilerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. 

ÖNCELİK TOGG OLACAK 

Batarya fabrikasının ilk olarak TOGG için üretim yapacağını söyleyen Paşa Ağdemir, ardından ihracata yöneleceğini belirtti. Açıklamasının devamında ise, "Otomobil fabrikasının yanında 5 milyar dolarlık batarya fabrikasının kurulması ülkemizin ne kadar önemli bir yerde olduğunu, ilçemizin ise ne kadar şanslı olduğunu gösteriyor." dedi.

TOGG için bir fabrika daha: Dışa bağımlılığı azaltacak

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Bursa'nın Türkiye otomobil ve otomobil yan sanayisinin yüzde 60'ını oluşturduğunu vurguladı. Ardından Ağdemir, otoyol ve limana yakın olduklarını tren yolu bağlantısının da yakında olacağını belirtti.

İstihdam hakkında konuşan Ağdemir, "Batarya fabrikası yaklaşık 2 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, dolaylı yoldan ise 10 bin kişi bu işten faydalanacak. İstihdamla beraber nüfusumuzun 50-60 bin civarında artacağını düşünüyoruz. Bunların üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Gemlik, birçok büyük firmaya ev sahipliği yapıyor. Bu projeler hepimizi çok heyecanlandırıyor." diyerek sözlerini noktaladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...