Tgrt Haber
28 May 2022 14:50 - Güncelleme : 28 May 2022 15:06

TOGG duyurdu, yerli otomobilde yeni gelişme: Kilit aşama tamamlandı!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için yeni bir gelişme daha yaşandı. Yapılan açıklamada, C-SUV gövdesinin başarıyla üretildiği duyuruldu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Togg,yerli otomobil,togg suv

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, adım adım geliyor. 2023’ün mart ayında trafiğe çıkacak yerli otomobil, çeşitli testlerini tamamlayarak artık son aşamaları doğru girmeye başladı. Geçtiğimiz hafta kamuflajlı bir şekilde Almanya’da görünen TOGG için yeni bir duyuru yapıldı.

Yeni gelişmeleri sosyal medya hesaplarından duyuran TOGG, yerli otomobil için ilk C-SUV gövdesinin başarıyla üretildiği açıkladı. Bu, yerli otomobil için atılan önemli adımlardan biri.

İLK C-SUV GÖVDESİ ÜRETİLDİ

Gemlik tesislerinde yoğun mesai sürerken, yeni gelişmelerde TOGG’un çıkış tarihine doğru artmaya başladı. Twitter hesabından paylaşım yapan TOGG, kilit aşamanın tamamlandığını kaydetti. Konuya ilişkin açıklamanın tamamı şöyle:

"Deneme üretimine adım adım yaklaştığımız Gemlik Tesisimizdeki çalışmalarda kilit aşamalardan birini daha kusursuz şekilde tamamladık" denilen açıklamada, "Parça kontrol ve doğrulamaları ardından ilk C-SUV gövdesini robot hatlarımızda başarıyla ürettik" ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/Togg2022/status/1530473958335647744?s=20&t=ekwJKYV384N4eSO752fY8w

2023 MART AYINDA YOLLARDA OLACAK

TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yeni nesil yerli otomobil hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, "Otomobilimiz banttan indiği zaman ilk sahibi belli. Hatırlarsanız 2019 yılındaki lansmanımızda Cumhurbaşkanımıza rezerve etmiştik. Artık zaman yaklaştı. 2023 yılının Mart ayından itibaren artık caddelerde de görmeye başlayacağız. Hızlıca üretimimizi artırarak yollarda TOGG’ları görmemizi sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...