Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2021 12:02

TOGG'da en çok merak edilen soru cevap buldu: TSE'den TOGG için şarj ünitesi açıklaması

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, TOGG'da en çok merak edilen sorunun cevabını verdi. Şahin, TSE'nin şarj altyapısına ilişkin TOGG'a iki ayrı standart hazırladığı bilgisini verdi.

TOGG'da en çok merak edilen soru cevap buldu: TSE'den TOGG için şarj ünitesi açıklaması
TOGG,Şarj İstasyonu,TSE,Elektrikli otomobil

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin yaptığı yazılı açıklamada, TOGG Projesi'nde adım adım sona yaklaşıldığına işaret ederek, tüm Türkiye'nin 2022 sonunda üretim bandından ilk aracın ineceği günü beklediğini vurguladı.

"DEĞİŞİMLER TOGG'DA TEKNOLOJİK OLARAK UYGULANIYOR"

TOGG'un üretim bandından indiğinde şarj altyapısına ilişkin standartların hazır olduğuna dikkati çeken Şahin, "TOGG malum elektrikli olacak. Dünyada da enerji tüketiminde var olan değişimlerin tamamının TOGG'da teknolojik olarak uygulandığını ve geliştirilerek uygulanmaya devam edeceğini göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TOGG'da en çok merak edilen soru cevap buldu: TSE'den TOGG için şarj ünitesi açıklaması

ŞARJ ÜNİTESİ AÇIKLAMASI

Burada merak edilen konunun, "TOGG üretim bandından indiğinde, şarj altyapısıyla alakalı elektrikle ilgili problemlerinin çözülüp çözülmemesi" olduğunu belirten Şahin, TSE'nin şarj altyapısına ilişkin iki ayrı standart hazırladığı bilgisini verdi.

Şahin, bağlı bulundukları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bu konudaki yönlendirmeleriyle "Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri-Temel Terimler ve Tanımlar Standardı" ile "Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları-Kurulum ve Güvenlik Gerekleri Standardı"nı hazırlayıp kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...