Tgrt Haber
23 Ocak 2022 10:31

Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Türkiye Uzay Ajansı'na girmek için aranan şartlar

Türkiye Uzay Ajansı, Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmelikte bünyesine katacağı uzman ve uzman yardımcılarında aranacak şartlar açıkladı. Şartlarda KPSS ve normal sınav şartı var. İşte detaylar…

Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Türkiye Uzay Ajansı'na girmek için aranan şartlar
Türkiye Uzay Ajansı,TUA,KPSS

Türkiye Uzay Ajansı tarafından ‘Milli Uzay Programı’ Tanıtım Toplantısı, geçtiğimiz yıl gerçekleşirken, uzay programındaki hedeflerimiz açıklanmıştı. Hedeflerin arasında yerli ve milli olarak geliştirilecek roketle Ay’a ulaşma planı da var. Belirlenen hedefler doğrultusunda TUA’da iş gücünü arttırmaya yönelik çeşitli alanlarda işe alımlar yapılacak.

Türkiye Uzay Ajansı tarafında Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmelikte ajansa girmek için gereken şartları belirlendi.

KPSS VE NORMAL SINAV ŞARTI VAR

Toplamda 34 maddeden oluşan yönetmelik, kadroya alınacak kişiler için belirlenen genel özelliklerin dışında ek olarak yapılacak sınav hakkında da bilgi verildi. Buna göre giriş sınavı, yazılı ve sözlü ya da yalnızca sözlü yapılacak. Yazılı sınavdan en az 70 puan almak gerekirken, en yüksek puandan başlanarak adaylar sözlü sınava çağrılacak.

Öte yandan, işe girebilmek için KPSS’den belirtilen puan türlerinden asgari puan alma şartı da aranıyor.

TUA'DA İŞE BAŞLAMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre, Türkiye Uzay Ajansı'nda işe başlamak için aşağıdaki şartları karşılamanız gerekiyor.

  • 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
  • KPSS’den belirtilen puan türlerinden asgari puan almak
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • En az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme, iktisat, mühendislik, havacılık ve uzay bilimleri fakültelerinden; astronomi ve uzay bilimleri, uzay bilimleri ve teknolojisi, matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümlerinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içi ve dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Gerekli görüldüğü takdirde, YDS’den en az C seviyesinde olmak üzere giriş sınavı ilanında belirtilen seviyede veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...