Tgrt Haber
01 Ocak 2022 16:41

Tüm bildiklerimiz sil baştan: 4,5 milyar yıl önce Dünya'ya çarpan gezegen keşfedildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen eğitim kurumlarından Utah Üniversitesi, çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Bilim insanları, magmada 4,5 milyar yıl önce Dünya ile çarpışmış bir gezegenin kalıntılarını keşfetti.

Tüm bildiklerimiz sil baştan: 4,5 milyar yıl önce Dünya'ya çarpan gezegen keşfedildi
bilim,,dünya tarihi,,dünyanın oluşması,,mars,,gezegenler,,dünyaya çarpan gezegen,,magma,,dünyanın mantosu,

Araştırmacılar, Dünya'nın mantosunun derinliklerinde 4,5 milyar yıl önceye ait kaya katmanları buldu. Ekip, bu kalıntıların Dünya ile çarpışmış Mars benzeri bir gezegene ait olduğunu açıkladı. 

Keşif, Dünya'nın ilk evrelerde bir başka gezegenle çarpıştığı ve çarpışma sonucunda Ay'ın oluştuğu fikrini destekliyor. Çünkü Apollo astronotlarının topladığı Ay kayalarını analizi, Dünya'nın kabuğunda bulunan kayaya çok benzer bir bileşim taşıdığını gösterdi. Bu sonuçlar, Dünya ve Ay’ın aynı olay sonrası oluştuğu fikrini ortaya çıkardı. 

DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

Utah Üniversitesi bilim insanlarının çalışması, “dünya tarihini değiştirebilecek” nitelikte görülüyor. Çığır açan çalışmada araştırmacılar, bilim insanlarını acilen toplanmaya davet etti. 

Tüm bildiklerimiz sil baştan: 4,5 milyar yıl önce Dünya'ya çarpan gezegen keşfedildi

Yeni yayımlanan çalışmanın ardından Dünya’nın meydana gelme süreci hakkında da kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı. Çünkü araştırma ekibi, bu çarpışmanın ciddi olduğunu ileri sürüyor. Öyle ki çarpışma sonrası Dünya’nın sıcaklık derecesinde bile değişim gerçekleşmiş olabilir. 

Utah Üniversitesinde çalışan pek çok bilim insanının izinleri iptal edildi. Çünkü araştırmacılar çalışmanın büyük bir ivedilikle yeniden analiz edilmesini istiyor. Birkaç gün ya da hafta sonra araştırmacılar, yeni bir açıklama yapacaklarını açıkladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...