Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2022 11:30 - Güncelleme : 23 May 2022 11:30

Türk SİHA'larına bir talip daha çıktı: Suudi Arabistan Akıncı için görüşmelere başladı

Libya, Karabağ, Suriye ve Türkiye'nin terörle mücadelesinde, kendini başarılı operasyonlarla kanıtlayan Türk SİHA'ları Rusya-Ukrayna savaşıyla dünya çapında askeri araştırmaların odak noktası oldu. NATO üyesi ve NATO üyesi olmayan çok sayıda ülkenin satın aldığı veya satın almak için sözleşme imzaladığı Bayraktar Akıncı için bir talip daha çıktı. Suudi Arabistan'ın üretici şirket Baykar ile görüşmeye hazırlandığını öğrenildi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Suudi Arabistan'da 2020'nin başından beri uygulanan Türk ürünlerine örtülü boykot süreci sona ermişti.
bayraktar,suudi arabistan
Suudi Arabistan'da 2020'nin başından beri uygulanan Türk ürünlerine örtülü boykot süreci sona ermişti.

Dünyanın hayran kaldığı Türk SİHA'larına bir ülke daha talip oldu. Suudi Arabistan'ın yerli ve milli olarak geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA satın almak için harekete geçti.

Lübnan merkezli Tactical Report tarafından hazırlanan haberde, Suudi Arabistan'ın askeri kabiliyetini artırmak amacıyla kurulan Askeri Sanayiler Genel Otoritesi'nin, SİHA tedarikiyle ilgilendiği ifade edildi.

SİNYALİ İBRAHİM KALIN VERMİŞTİ

Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini tüm alanlarda geliştirecek somut adımların atılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suudi Arabistan'a SİHA satışının gündemde olup olmadığına yönelik soruya 'Mümkün olmaması için bir gerekçe bulamıyorum' ifadesini kullanmıştı.

ÖRTÜLÜ AMBARGOYU KALDIRMIŞLARDI

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin yılbaşından bu yana pozitif seyretmesi ile birlikte 2020'nin başından beri uygulanan Türk ürünlerine örtülü boykot süreci sona ermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN RİYAD ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayında Suudi Arabistan'a gitmiş, Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı'nda Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal tarafından karşılanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askeri, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz.' ifadelerini kullanmıştı.

DÜNYA BAYRAKTAR TB2'Yİ KONUŞUYOR

Ünlü Amerikan dergisi New Yorker, Türk insansız hava araçları Bayraktar TB2 'leri masaya yatırmıştı. Stephen Witt'in kaleme aldığı 'Savaşın Doğasını Değiştiren Türk İHA'sı' başlıklı makalede Bayraktar TB2'nin, Kuzey Afrika'dan Kafkasya'ya kadar birçok bölgedeki başarılarına dikkat çekilmişti.

ORDULARI İÇİN ÖRNEK ALDILAR

Bayraktar TB2, dünyadaki birçok ülkenin envanterine girmiş ve başarısıyla adından çokça söz ettirmişti. Bayraktar TB2'nin başarısını son olarak Fransa basını da gündeme getirdi.

Basında yer alan haberde, Fransa kendi ordusu için Bayraktar TB2 benzeri silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) üretimine geçilmesi yönünde görüş bildirildiği bilgisine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...