Tgrt Haber
28 May 2021 16:24

Turkcell, Türkiye'yi fiberle buluşturmaya devam ediyor

Türkiye’yi gerçek fiber internetle buluşturan şirketlerden biri olan Turkcell, fiber altyapı yatırımlarını aralıksız olarak sürdürdüğünü açıkladı. Son olarak Kahramanmaraş ilindeki bireysel ve kurumsal müşterilerine sabit fiber interneti götüren şirketin, böylece tüm Türkiye’de yaklaşık 4 milyon haneyi ışık hızında internetle buluşturduğunu bildirildi.

Turkcell, Türkiye'yi fiberle buluşturmaya devam ediyor
Turkcell,,fiber,,Ceyhun Özata,,pandemi,

Turkcell, fiber internet hizmetini ülkenin dört bir yanına ulaştırmak için yatırımlarını bütün hızıyla sürdürüyor. Son olarak Kahramanmaraş ilini de gerçek fiberle buluşturan şirket, ilk etapta il genelinde 100 bin haneye ışık hızında internet erişimi sağlayacak. Yapılan yeni yatırımla birlikte şirketin Türkiye genelindeki toplam fiber altyapısının uzunluğu 55 bin kilometreye ulaştığı açıklandı.

Fiber konusunda yapılan her bir yatırımın ülkenin dijitalleşme çalışmalarına büyük katkı sağladığının altını çizen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, “Pandemiyle birlikte dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Ülkenin tamamında insanlarımız işlerini, eğitimlerini, alışverişlerini hatta sevdikleri ile olan iletişimlerini internet üzerinden dijital olarak sürdürdü. Bu dönemde hızlı ve kaliteli internete olan ihtiyaç daha da arttı. Ülke insanının hak ettiği internet hizmetini sunmanın yolu da şüphesiz fiber altyapıdan geçiyor. Türkiye'nin Turkcell'i olmanın bilinciyle tüm Türkiye'yi evlerin kapısına kadar giden gerçek fiber internetle buluşturmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunun son örneği ise Kahramanmaraş ili oldu. Bundan böyle Kahramanmaraş'ta yaşayan bireysel ve kurumsal müşterilerimiz de şirketimizin benzersiz fiber internetini kullanmaya başlayacaklar. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun”.

“Fiberde çözümün yolu ortak altyapıdan geçiyor”
Özata, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiber konusunu memleket meselesi olarak görüyoruz. Sadece sabit internet erişimi için değil Türkiye'nin 5G'ye geçişi ile her alanda dijitalleşmesini hızlandırması için gerekli koşullardan biri de fiber altyapı. Bugün ülkemizin sahip olduğu toplam fiber altyapıya ek olarak 1 milyon kilometre uzunlukta fibere daha ihtiyacımız var. Her ne kadar biz üzerimize düşeni yapıp, yatırımlarımıza devam ediyor olsak da yıllardır söylediğimiz gibi Türkiye'nin kaynaklarının doğru ve verimli kullanılabilmesi adına ortak fiber altyapı en doğru seçenek olarak görüyoruz. Bu sayede ülke insanın en iyi hizmeti alması için rekabetin altyapıda değil hizmet ve servislerde olması gerektiğini düşünüyoruz”.

Fiber müşterilerine Wi-Fi 6 teknolojisi
Verilen bilgiye göre, evlere kadar gerçek fiberi götüren Turkcell, ev içindeki kapsamayı artırmak için de Türkiye'de Wi-Fi 6 teknolojisini sunmaya başladı. Wi-Fi 6 ile ev içi kapsaması yüzde 30 oranda artarken, mevcut Wi-Fi teknojilerinden farklı olarak çoklu cihaz ve yoğun kullanımlardan kaynaklanan hız düşüşünün de önüne geçilebiliyor. Duvarları yıkan teknoloji olarak nitelendirilen Wi-Fi 6, ev içerisinde aynı kalitede fiber internet kullanımı yapılmasına destekliyor. Ayrıca şirketin tüm fiber internet müşterileri Wi-Fi 6 hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...