Tgrt Haber
12 Kasım 2016 17:03

Türkiye cep telefonu konuşma süresinde Avrupa lideri

Türkiye cep telefonu görüşmesinde liderliği kimseye kaptırmadı. Türkiye'de aylık ortalama mobil görüşme süresi, ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 arttı.

Türkiye cep telefonu konuşma süresinde Avrupa lideri
türkiye, telefon, konuşma süresi,

Türkiye, daha önce olduğu gibi yine cepten görüşme süresinde Avrupa'da liderliğini korurken, en yakın takipçileri Fransa, İsveç ve Norveç ile arayı açarken, MoU değeri 151 dakika olan Almanya'yı neredeyse üçe katladı.

TÜRKİYE YİNE LİDER

AA muhabirinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye’de yaklaşık yüzde 93,5 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 73 milyon 650 bin 996 mobil abone bulunurken, 4,5G abone sayısı 38 milyon 597 bin 384’e yükseldi.

Toplam trafiğin dağılımına bakıldığında, yıllar itibarıyla mobil arama trafik miktarı artarken, sabit arama trafik miktarının düştüğü görüldü. Toplam trafik miktarı bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla 59,3 milyar dakikadan 63 milyar dakikaya yükseldi ve bu trafiğin yaklaşık yüzde 95'ini mobil trafik oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...