Tgrt Haber
16 Mart 2022 17:36 - Güncelleme : 16 Mart 2022 17:39

Türkiye Uzay Ajansı, AYAP- projesinde görevli olacak Milli Hibrit İtki Sistemini gösterdi

Türkiye'nin uzay araştırma kurumlarından Türkiye Uzay Ajansı, Ay'a gidecek uzay aracını taşımakla görevli Milli Hibrit İtki Sistemini sosyal medyadan gösterdi

Türkiye Uzay Ajansı, AYAP- projesinde görevli olacak Milli Hibrit İtki Sistemini gösterdi

Türkiye Uzay Ajansı, Twitter’dan uzay aracını Ay’a taşıyacak yeni sistemini gösterdi. Milli Hibrit İtki Sistemi olarak adlandırılan araç, Ay Araştırma Görevi kapsamında uzay aracını Ay’a taşımakla görevli olacak.

Gelişimi DeltaV Uzay Teknolojileri tarafından yapılan Milli Hibrit İtki Sistemi, AYAP-1 projesinde uzay aracını Ay’a taşıyacak. Geliştirilen araçtan bilgiler veren Türkiye Uzay Ajansı, bunu Twitter hesabından bir video ile gösterdi.

UZAY ARACINI AY’A TAŞIYACAK: MİLLİ HİBRİT İTKİ SİSTEMİ GELİYOR

Uzay Ajansı tarafından paylaşılan videoda HİS’in; iskelet, vana, sistem elektroniği, oksitleyici tank ve motor bileşenleri gösterildi. AYAP-1 görevinde uzay aracını Ay’a taşıyacak bu araç, aynı zamanda yörünge testlerine de icra edilecek.

Paylaşılan bilgilere göre uzay aracı önce fırlatıcı ile uzaya taşınacak. Ardından; sistem başlatması ve takla sönümleme gibi aşamaları gerçekleştirdikten sonra yörünge testlerini icra edecek. Tüm bunlardan sonra uzay aracı, Ay yörüngesine girmek için DeltaV'nin hibrit motoru ile ateşleme yapacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...