Tgrt Haber
27 Haziran 2022 22:12 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 23:56

Türkiye'den Ukrayna'ya 'Bayraktar TB2' jesti: 3 adet SİHA hibe edildi

Ukrayna halkı, Rusya'ya karşı vatan savunmasında kullanmak üzere Bayraktar TB2 alabilmek için 'Halkın Bayraktarı' adlı bağış kampanyası düzenlemişti. Kampanyaya dahil olan Baykar, 2 adet SİHA'nın Ukrayna'ya hibe edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Selçuk Bayraktar da "Adil bir çözümü arzuluyoruz ve kalıcı bir barış için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
Türkiye'den Ukrayna'ya 'Bayraktar TB2' jesti: 3 adet SİHA hibe edildi
baykar,siha,ukrayna,Bayraktar TB2,Selçuk Bayraktar

Ukrayna halkının vatanlarını savunabilmek adına Bayraktar TB2 SİHA alabilmek için “Halkın Bayraktar’ı” adıyla düzenlediği bağış kampanyası üzerine Baykar, 3 SİHA’nın Ukrayna’ya hibe edileceğini açıkladı.

Baykar'ın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun tanıdığı isimler, gazeteciler, sanatçılar, futbolcular, iş insanları, sıradan insanlar, hatta çocuklar bu kampanyanın başarıya ulaşabilmesi adına büyük veya küçük demeden bağışlar yaparak ülkelerini desteklemek için katkıda bulundular. Vatansever Ukrayna halkının belirledikleri hedefe ulaşma arzusu ve dayanışma ruhu bizi de etkiledi. Baykar olarak toplanan bağışlar ile alınması hedeflenen 3 adet Bayraktar TB2 SİHA’yı hiçbir ücret talep etmeden Ukrayna’ya hibe ediyoruz. Bu hedef için toplanan tüm bağışın ise Ukrayna’nın onurlu halkının faydasına kullanılmasını rica ediyoruz."

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN MESAJ

Baykar'ın paylaşımını alıntılayan Selçuk Bayraktar ise paylaşımında , "Bu savaş kesinlikle diğerleri gibi bir gün bitecek. Bir an önce adil bir sonuca varılması için dua ediyoruz. Allah acı çeken Ukrayna halkının yaralarına şifa versin" mesajını verdi.

https://twitter.com/Selcuk/status/1541493886777950208

KAMPANYAYA 3 GÜNDE 20 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Ukrayna'da, Türkiye'den Bayraktar TB2 alınması için başlatılan yardım kampanyasında 3 günde 20 milyon dolar toplandığı açıklanmıştı. Kampanyayı başlatan TV sunucusu Serhiy Prytula, hedeflerinin 3 İHA olduğunu ancak gösterilen yoğun ilgiyle 4 Bayraktar'a yetecek para toplandığını duyurmuştu.

TV sunucusu Serhiy Prytula'nın, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne bağışlamak üzere 3 adet Bayraktar TB2 SİHA almak için 15 milyon dolar toplama amacıyla başlattığı kampanyada 20 milyon dolar toplandı.

Kampanya sonucunu sosyal medya hesaplarından duyuran Ukraynalı Prytula, 3 günde toplanan para ile amaçlarına ulaştıklarını yazarken, "Kalan parayla bir Bayraktar daha alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...