Tgrt Haber
10 Haziran 2022 13:25 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 14:01

Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı: Hedefi yüzlerce kilometreden vuracak

TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil, 18 Mart 2023’te ilk uçuşunu gerçekleştirecek beşinci nesil milli muharebe uçağını, "Her tarafı görecek, kimseyi yaklaştırmayacak, hedefi yüzlerce kilometreden vuracak" sözleriyle tarif etti.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kotil, beşinci nesil savaş uçaklarının radar tarafından görülemeyeceğini söyledi.
tusaş,temel kotil
Kotil, beşinci nesil savaş uçaklarının radar tarafından görülemeyeceğini söyledi.

Tekirdağ’da Kiraz Festivali çerçevesinde sahilde kurulan alanda ülkenin geleceği gençlere Türk Havacılığı konuda bilgi veren Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklı İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil, “Yüzlerce kilometrede işini bitirir evine gider” dedi.

YÜZLERCE KİLOMETRE İŞİNİ BİTİRİR

Dünyada ilk 7’ye girmek istediklerini ifade eden Kotil şunları söyledi:

Şimdi 10 tonluk Atak Helikopteri yapıyoruz. 18 Mart 2023’te olacak ilk uçuşu 9 ayımız kaldı. Biz dünyada ilk 7’ye girmek istiyoruz. Ayda 2 adet helikopter yapıyoruz. Hürkuş, Hürjet ve Milli Muharip Milli Muharip beşinci nesil bir savaş uçağı. Yeni nesil diyorlar ya bu da yeni nesil.

F-16’lar 3’üncü nesil savaş uçakları. F-16’lar düşmanı gördükleri zaman angaje olurlar. 3’üncü nesiller birbirinin peşinden koşarlar ama beşinci nesil koşmaz. Yüzlerce kilometrede işini bitirir evine gider.

HER TARAFI GÖRÜRLER YAKLAŞAMAZSIN

Beşinci nesil uçağı olduğu zaman radarlar onu göremez. Beşinci nesil savaş uçağı yapıyoruz ya. Bunun üzerinde bir sürü bilgisayar vardır. Beşinci nesilde bir sürü radar var. Her tarafı görürler yaklaşamazsın.

Arkadaşlar biz beşinci nesil savaş uçağı yapıyoruz. Dünyadaki en iyi uçak F-22 Amerikalılar bunu kimseye satmıyor. Sadece ABD Hava Kuvvetlerinde olabiliyor.

Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı: Hedefi yüzlerce kilometreden vuracak

YÜZDE YÜZ MİLLİ OLACAK

Bir de F-35 var onu satıyorlar. Bizim uçağımız ikisinin arasında. Çinliler, Ruslar, bir de Türkler yapıyor Turkish Fighter. Dolayısıyla 3 tane uçağımız var. Hürkuş, Hürjet ve Milli Muharip ülkenin bekası için önemli bir uçak yüzde yüz milli olacak.

TUSAŞ olarak haberleşme uydusu yapıyoruz. Türksat 6A. 5B-5A uçuyor ya 6A’yı biz yapacağız. Şuan bir de Arjantin Hükümeti için uydu yapıyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...