Tgrt Haber
14 Ocak 2022 14:45

Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre belli oldu

We Are Social isimli araştırma şirketi, 47 ülkedeki günlük internet kullanımlarını açıkladı. Bu ülkeler arasında yer alan Türkiye, günlük internet kullanımında dünya ortalamasının üzerine çıktı.

Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre belli oldu
internet kullanımı,Türkiye internet kullanımı,internet kullanım süresi

2021 yılından elde edilen verilere göre Türkiye’de internete harcanan süre belli oldu. Özellikle sosyal medyanın sık kullanıldığı bu dönemde Türkiye, dünya ortalamasının üzerine çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda kullanıcılar, günlük 7 saat 57 dakikasını internette geçiriyor.

TÜRKİYE, GÜNLÜK 7 SAAT 57 DAKİKASINI İNTERNETTE GEÇİRİYOR

We Are Social kaynağından elde edilen verilere göre, Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre 7 saat 57 dakika olarak tespit edildi . Türkiye’ye ek olarak listede farklı ülkeler de yer aldı. Filipinler 10 saat 56 dakika, Brezilya ise 10 saat 8 dakika ile dikkat çekti.

Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre belli oldu

Türkiye, özellikle sosyal medya kullanımında dünya ortalamasının üzerine çıktı. Kullanıcılar 2 saat 57 dakikayı sosyal medyada geçirirken bu istatistikler, Türkiye’yi 47 ülke arasından 14 sıraya çıkardı. Öte yandan aynı raporda interneti en az kullanan ülke ise Japonya oldu. Nüfus yoğunluğu epey fazla olan Japonya, günde 4 saat 51 dakikayı internette geçirdi.

Medya takip kurumu Ajans Press, internetle ilgili medyaya yansıyayan haber adetlerini inceledi. Yapılan incelemelerde Ajans Press; gazete, dergi ve internet sitelerinin kullanımını ele aldı. Bunun sonucunda ise Türkiye’deki kullanıcıların haber alma konusunda internet siteleri ve sosyal medyaları tercih ettiği gözlemlendi.  Diğer yandan alışveriş ve bankacılık işlemleri de, yine en çok kullanılan mecralardan oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...