Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Aralık 2021 10:43

Son dakika! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Türksat 5B uydusu 19 Aralık'ta fırlatılacak

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun 19 Aralık Pazar günü saat 06:58’de, Space X Falcon 9 roketiyle fırlatacağını açıkladı.

Son dakika! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Türksat 5B uydusu 19 Aralık'ta fırlatılacak
Son dakika,Türksat 5A,Uydu,Roket

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Türksat Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Türksat 5B uydusuyla ilgili açıklamada bulundu.

Karaismailoğlu, Türksat 5A haberleşme uydusunun 8 Ocak 2021'de uzaya gönderildiğini hatırlatarak, "Yakın bir zaman önce de Türksat 5B haberleşme uydumuzu Fransa da düzenlenen törenle teslim aldık. Uydumuz 29 Kasım 2021'de Fransa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne sevk edildi. Fırlatma hazırlıkları devam ediyor" dedi.

TÜRKSAT 5B İÇİN TARİH VERDİ

Karaismailoğlu, "Yakın bir zaman önce de Türksat 5B haberleşme uydumuzu AIRBUS tesislerinde teslim aldık. Uydumuz Fransa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne 29 Kasım 2021'da sevk edildi. Fırlatma hazırlıkları devam ediyor. Türkiye'nin haberleme alanındaki faaliyetlerinin konuşulacağı, Türksat 5B uydusunun yörüngeye fırlatılacağı ve ülkemizin gençlerini buluşturacağımız ‘2. Uydu Teknolojileri Haftasını' 18-19 Aralık'ta Türksat Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştireceğiz. Türksat 5B uydumuzu; 19 Aralık Pazar günü saat 06:58'de, Space X Falcon 9 roketiyle fırlatacağız” diye konuştu.

“TÜRKSAT 6A 2023'TE UZAYDA"

Türksat 6A uydusunun da 2023 yılında fırlatılmasının planlandığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Türksat A.Ş.'nin önümüzdeki dönemde Türkiye'de yerli ve millî imkânlarla yapımı devam eden Türksat 6A projesi, ülkemizin uydu ve uzay çalışmalarında çığır açacak. Türksat 6A ile birlikte, ülkemiz üreten ve ihraç eden ülkeler arasında hak ettiği yerini alacak. 2002 yılına kadar uzay çalışmalarında sadece seyirci rolünde olan ülkemizin, 19 yılda bu alanda kat ettiği mesafe AK Parti iktidarının sağladığı istikrarın önemli sonuçlarındandır. Yerli ve millî uydumuzla, dünyada uydu üretebilen ilk 10 ülke arasına gireceğiz. Bu, üretici ülkelere uydu üretim maliyeti için ödenme ihtimali olan yüz milyonlarca doların ülkemizde kalması anlamına gelmekte. Haberleşme gibi stratejik öneme sahip bir alanda kimseye muhtaç olmayacağız. Ayrıca küresel piyasa değeri 271 milyar doları bulan uydu endüstrisinden pay almamız da mümkün olacak. Küresel uydu sektöründeki göz bebeğimiz olacak TÜRKSAT 6A'nın montaj, entegrasyon ve testleri, Ankara Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde yapılmaktadır. Yerli ve millî uydumuz Türksat 6A'yı 2023 yılı içinde uzaya göndermeyi planlıyoruz. Türksat 6A ile, Hindistan'ı da içine alan doğu kapsama alanı sayesinde ülkemizin uydu kapsama alanı da genişleyecek” değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...