Tgrt Haber
03 Nisan 2014 19:47

Twitter açıldı, şirketten ilk açıklama geldi

Ulaşım Bakanlığı, Twitter'a erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) tedbir amaçlı erişim engelleme kararından 13 gün sonra kullanıcılar yeniden Twitter hesaplarına girmeye başladı.

Twitter açıldı, şirketten ilk açıklama geldi
twitter,erişim engeli,mahkeme,TİB,Twitter yasağı,Haluk İpek,Ulaşım Bakanlığı,Anayasa Mahkemesi

TİB'in Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Twitter'a erişimi engelleme kararını kaldırılmasına ilişkin yazısı internet servis sağlayıcılara ulaştı. Söz konusu karar doğrultusunda internet servis sağlayıcıları "www.twitter.com" adresine yönelik URL bazlı engellemeyi kaldırdı. Mobil internet servislerinden Twitter'a erişim sağlanmaya başlarken ADSL ve diğer internet servisleri üzerinden de kısa süre içinde erişimin sağlanacağı bildirildi. Erişim engelinin kaldırılmasının ardından Twitter, yaptığı açıklamada gelişmelerden duyulan memnuniyet dile getirildi. Açıklamada, "Bugün Türkiye'den aldığımız haberle cesaretlendik. Türk kullanıcılarımız Twitter'a tekrar hoşgeldiniz" denildi.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişim engellendiğini içeren mahkeme kararını kaldırdı. Sorgulama ekranında "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer alıyor. Aynı dakikalarda Reuters'ten geçen haberde ise Başbakanlık'tan bir yetkili, Twitter'a erişimin engellenmesi kararının kaldırıldığını söyledi. Yetkili, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Twitter'a erişim yasağı kaldırıldı" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin, sosyal medya platformu Twitter'a erişim engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine ve bu kararın kaldırılmasına ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
BAKANLIK'TAN TWITTER AÇIKLAMASI
Ulaştırma Bakanlığı'ndan da Twitter ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, teknik düzenlemeler yapıldıktan sonra Twitter'ın erişime açılacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...