Tgrt Haber
07 Aralık 2021 15:44

Twitter birçok hesabı 'yanlışlıkla' askıya aldı!

Sosyal medya platformu Twitter'ın yeni uygulamaya koyduğu paylaşım yasağı değişikliği yepyeni bir sorunu doğurdu. Twitter 'yanlışlıkla' birçok hesabı askıya aldı.

Twitter birçok hesabı 'yanlışlıkla' askıya aldı!
twitter,sosyal medya

Geçtiğimiz günlerde Twitter kural politikasında değişikliğe gitti. Bu değişikliğe göre, kamuya mal olmuş kişiler hariç herhangi bir kullanıcının özel fotoğraf ve videolarının kendisinin izni olmadan kullanılmasını yasakladı. Kullanıcının şikayetçi olması durumunda bu içeriklerin platformlardan kaldırılacağı bildirildi. Şirketin bildirisinde yeni uygulamanın 'fotoğraf veya videoların kişileri tehdit ya da rahatsız etme amaçlı kullanılmasını engellemeyi' amaçladı. Fakat Twitter'ın bu değişikliği beklenmedik bir sonuca neden oldu.

Twitter sözcüsü Trenton Kennedy, yaptığı açıklamada şirketin 'ciddi miktarda' şikayet aldığını ve 'kuralı uygulayan ekibin birkaç hata yaptığını' söyledi. Kennedy, toplamda gelen şikayetlerin sayısını açıklamazken, 'bir düzine hesabın yanlışlıkla askıya alındığını' söyledi.

Twitter birçok hesabı 'yanlışlıkla' askıya aldı!

Hatalı işlemlerin düzeltilip düzeltilmediğine dair henüz bir açıklama yayımlanmadı. Paylaşım ve güvenlik politikasındaki değişim, pazartesi günü Jack Dorsey'nin CEO'luk görevinden ayrıldığını açıklaması ve yerine şirketin CTO'su Parag Agrawal'in geçmesinin ardından geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...