Tgrt Haber
08 Aralık 2022 11:47 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 11:52

Twitter Blue aboneliğinin fiyatları belli oldu: iPhone kullanıcıları daha fazla ödeyecek!

Twitter’ın, mavi tik hizmetini de kapsadığı Blue aboneliği için fiyatlandırmalar ortaya çıktı. iOS kullanıcıları daha fazla ücret ödeyecek.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Information
Twitter Blue aboneliğinin fiyatları belli oldu: iPhone kullanıcıları daha fazla ödeyecek!
,teknoloji

Elon Musk’ın gelişiyle mavi tik, yani onaylanmış hesaplar ücretli olarak satılmaya başladı. Ancak bu konu kullanıcılar arasında tartışmalara neden olurken Musk, mavi tik satışını geçici süre askıya aldı.

Son dönemde ise Apple ile Twitter arasındaki gerilim gündemi etkisi altına aldı. Musk, Apple’ın uygulama için satınalımlarda yüzde 30’luk komisyon aldığını belirtirken, Twitter Blue satışlarını da buna göre yeniden şekillendireceğini açıkladı. Şimdi ise yeniden satışa başlanacak Twitter Blue’nun fiyatlandırması ortaya çıktı.

TWITTER BLUE FİYATLARI ORTAYA ÇIKTI

The Information tarafından sunulan rapora göre Twitter, Blue abonelik ücretini iOS cihazlarda 7 dolar, web’de ise 11 dolar olarak satışa sunmayı planlıyor.

Kullanıcılar internet sitesi üzerinden Blue aboneliğine 7 dolardan sahip olurken, Apple’ın yüzde 30 komisyon koymasıyla nedeniyle iOS’tan bu hizmet9 dolar karşılığında satın alınabilecek.

Musk, geçtiğimiz hafta Apple’ı ücretlerden dolayı eleştirmiş, Twitter’ın App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili tehdit aldığını söylemişti. Ancak TimCook ile yapılan görüşme sonucunda iki taraf arasında buzlar eridi ve iddialar yalanlandı.

Yine de bu, Twitter Blue’nun iOS cihazlarda daha ucuz olmasına neden olmadı. Zira Twitter sahibi Musk, Apple’ın yüzde 30 komisyon alması nedeniyle Blue fiyatlarını iOS'da 9, web’de ise 7 dolardan satacak.

Kullanıcılar Twitter Blue aboneliğinde, hesap türüne bağlı olarak farklı renkte onaylanmış rozet alabilecek.

Kaynak: The Information
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...