Tgrt Haber
19 Mart 2021 10:26

Twitter da temsilci atıyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atayacağı öğrenildi.

Twitter da temsilci atıyor
twitter,temsilci

Türkiye'nin Twitter, erişim yavaşlatma uygulamasına geçmesine kısa süre kala Türkiye'nin koşullarını kabul edeceği öğrenildi. Günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıların Türkiye'de temsilci atamasına yönelik düzenleme kapsamında, uzun süredir temsilci atama kararını hayata geçirmeyen ve bu nedenle reklam cezasıyla karşılaşan Twitter'ın da düzenlemeye uymayı taahhüt ettiği belirtildi.

Sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de temsilci bulundurmasını öngören düzenlemenin 1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmesinin ardından, Türkiye'de ilk temsilci atama kararını, Rus VK platformu vermişti.

5651 sayılı Kanunun ek 4’üncü maddesi kapsamında, Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul etmeyen şirketlere daha önce yaptırımların ilk adımı olarak 10 milyon lira, ikinci adımında 30 milyon lira olmak üzere, toplamda 40 milyonar lira ceza kesilmişti. YouTube, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya platformları ise para cezalarının ardından temsilci atamaya karar vermişti. Para cezalarına rağmen Türkiye’de temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest’e Ocak 2021 itibarıyla reklam yasağı cezası verilmişti.

TWITTER DA TEMSİLCİ ATAYACAK
Dijital İletişim Uzmanı Ali Murat Kırık, erişim yavaşlatma uygulamasına kısa süre kala Twitter’ın Türkiye’ye temsilci atama kararını ve bundan sonraki süreçte sosyal medyada neler olacağını değerlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...