Tgrt Haber
26 Haziran 2022 09:41 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 09:44

Twitter bükemediği bileği öptü: Elon Musk istediğini alıyor

Twitter’ı satın almak üzere anlaşmaya varan Elon Musk, bir süre önce satış anlaşmasını durdurma kararı almıştı. Twitter’ın sağladığı sahte/bot hesap verilerine inanmayan milyarder, şimdi daha fazla veriye sahip olmak istiyor.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Independent News
Twitter, Elon Musk'a daha fazla kullanıcı verisi sağlıyor
elon musk,twitter
Twitter, Elon Musk'a daha fazla kullanıcı verisi sağlıyor

Elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Nisan ayında Twitter’ı satın almak üzere bir hamle yaptı. Ardından Musk, sosyal medya devinin yönetimiyle de anlaştı. Son olarak Musk’ın yatırımcıların da onayını alması bekleniyor.

Bununla birlikte, Musk’ın hoşnut olmadığı ve satış anlaşmasını durdurmasına yol açan bir gerekçesi var. Milyarder, Twitter’da sahte hesap sayısının oldukça fazla olduğuna inanıyor. Twitter’a göre bu oran tüm hesapların yüzde 5’ini kapsıyorken, Musk sahte hesapların yüzde 20’yi bulduğunu ileri sürüyor. Bu nedenle, Twitter’dan önemli verilere erişim istemişti ve geçtiğimiz haftalarda Twitter, Musk’a birçok verinin anahtarını verdi. Ancak Musk yeterli bulmuyor…

Tesla CEO’su Musk artık API bilgileri de dahil olmak üzere gerçek zamanlı verilere erişebiliyor. Uzmanlar bu durumun, satın almanın önündeki son engel olacağını bile öne sürüyor. Çünkü Musk daha önce şirketin verileri sağlama konusunda direndiğini ve engellediğini iddia etmişti.

VERİLERDE NE VAR?

Bu yeni veriler, genellikle geliştirici platformu aracılığıyla erişilen platformdaki tweet'leri ve etkinlikleri kapsar. Böylece Musk, bot hesapları da analiz edebilir.

Twitter, Insider'a yaptığı açıklamada, "Twitter, işlemi birleşme anlaşmasının şartlarına uygun olarak tamamlamak için Musk ile işbirliği içinde bilgi paylaşmaya devam etti ve etmeye devam edecek" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bununla birlikte, Musk, anlaşmadan tamamen çekilme niyetinde de olabilir ve böyle bir durumda muhtemelen yasal süreç başlayacaktır. Çünkü taraflara yakın kaynaklara göre, Twitter'ın yönetim kurulu, satın alma konusunda oldukça kararlı.

TWİTTER CEO'SU ÇALIŞANLARI İLE GÖRÜŞECEK

Twitter’a yakın bir başka kaynak ise Insider’a yaptığı açıklamada, Twitter’ın Musk’ın taleplerine uymaya çalıştığını söyledi. Twitter yönetimi ile Musk arasındaki bot hesap tartışması aylardır sürüyor. Mayıs ayında Musk, sosyal medya platformunu satın alma işlemini sırf bu nedenle beklemeye aldı. Yani bot hesap sayısına şüpheli baktığı için.

Sosyal medya ağının mevcut CEO’su Parag Agrawal, bir tweetle Twitter'ın sahte hesapları nasıl bulduğunu anlatırken, Musk dışkı emojisi ile ona cevap vermişti.

Bu arada, İngiliz haber kaynağı Independent, Agrawal'ın önümüzdeki hafta Londra'da teknoloji devinin çalışanlarını ziyaret edeceğini aktardı. Kurucu Jack Dorsey'in geçen yıl Kasım ayında şirketten ayrılmasının ardından şirketin kontrolünü devralan yönetici, 30 Haziran'da personele hitap edecek.

Kaynak: Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...