Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2021 21:50

Twitter emojilerle tepki verme özelliğini ilk olarak Türkiye’de test edecek

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, yeni özelliğini dünyada ilk olarak Türkiye’de test etmeye karar verdi. Gönderilere çeşitli emojilerle tepki verme özelliği 'Reactions' için beğen butonuna uzun süre basmak yeterli olacak.

Twitter emojilerle tepki verme özelliğini ilk olarak Türkiye’de test edecek
Twitter,,Türkiye,,emoji,

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, , diğer bölgelerde kullanıma sunmadan önce gönderilere çeşitli emojilerle tepki verme özelliği olan 'Reactions'ı Türkiye'de kullanıma sunacak. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Beğenme her zaman tüm hisleri yakalamadığı için bir dizi emoji ekledik" denildi.

'KIZGIN SURAT' HARİÇ

Yeni özelliğe ulaşmak için Türkiye’deki kullanıcıların beğen butonuna uzun süre basmasının yeterli olduğu ifade edildi. Twitter’ın bu özellik ile daha çok Facebook’a benzeyeceği yorumları yapılırken, Twitter, konuşmaların medeni kalmasına yardımcı olmak için özellikle “kızgın surat” emojisini hariç tutmaya karar verildiğini açıkladı.

DÖRT EMOJİ SEÇİLDİ

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “İnsanların tweetleri okurken hissettikleri en önemli duyguların 'eğlenmiş' ve 'meraklı' olduğunu belirledik. 'Hayal kırıklığı' ve 'öfke' aynı zamanda insanların tweetleri okurken hissettikleri yaygın duygular olsa da ve bazı insanlar tweetlere katılmadıklarını ifade etmek istese de şu anda bunları emoji reaksiyonları olarak dahil etmiyoruz. Amacımız, her zaman herkese açık ve sağlıklı sohbeti desteklemek ve mevcut emoji setimizin sohbetleri nasıl etkileyeceğini görmek istiyoruz” denildi.

Şirket, çeşitli kültürler arasında "küresel olarak yankı uyandırdığı" için düşünen surat, üzülen surat, gülen surat, alkış olmak üzere 4 emoji simgesini seçildiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...