Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2022 13:53 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 15:12

Twitter hesap silme nasıl yapılır? Adım adım Twitter hesap kapatma işlemi

“Twitter hesap silme işlemi nasıl yapılır?” sorusu Twitter’ın var olduğu ilk dönemlerden bu yana merak ediliyor. Popüler sosyal medya platformundan bıkanlar hesap silmek için yapılması gerekenleri araştırıyor. 2006 yılında kullanıma sunulan sosyal medya ağında kullanıcılar, 280 karakterle sınırlı paylaşımlar yapabiliyor. Ancak sosyal medya sitesinden uzaklaşmak isteyen kullanıcılar, “Twitter hesap dondurma” ve “Twitter kalıcı hesap silme” işlemlerini merak ediyor.

2006'da kullanıma sunulan Twitter'ın 200 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor.
2006'da kullanıma sunulan Twitter'ın 200 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor.

Sosyal medya platformları arasında oldukça popüler bir konumda bulunan Twitter, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip. Son dakika haberlerinden komik mem'lere ve canlı tartışmalara kadar zengin bir enformasyon sunan sosyal ağ, görüşlerini paylaşmak isteyenler için mikroblog sitesi görevi üstleniyor.

Bununla birlikte, uygulama bazen bunaltıcı, bağımlılık yapıcı veya tatsızlaşabiliyor. Böyle durumlarda kullanıcılar, “Twitter hesap silme”, “Twitter hesap dondurma”, “Twitter kalıcı hesap silme” işlemlerini araştırıyor. İşte bu işlemleri kullandığınız cihaza göre nasıl yapabileceğiniz… 

TWITTER KALICI HESAP SİLME 

280 karakterlik mikro blog platformundan bıktıysanız, hesabınıza tamamen veda etme zamanı gelmiş olabilir. Neyse ki, Twitter hesabınızı silmek oldukça kolay. Hesabınızı kalıcı olarak silmek için Twitter, önce hesabınızı devre dışı bırakmanızı isteyecek. 

30 günlük süreçte Twitter, bilgilerinizi saklayacak ve bu süre zarfında hesabınızı istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebileceksiniz. Ancak 30 günün sonunda Twitter, bilgilerinizi silecek ve hesabınızı yeniden etkinleştiremeyeceksiniz. Hesabınız devre dışı kaldığında artık kullanıcı adınız, isminiz ve profiliniz internet sitesinde veya uygulamada görünmeyecek.

Twitter, gelecekte uygulamaya geri dönmek isteyebileceğinizi düşünüyorsanız, hesabınızı devre dışı bırakmadan önce kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi yeniden kullanıma hazır hale getirmenizi öneriyor. Bunu yapmak için Profil Ayarları alanında kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi değiştirmeniz yeterli. Devre dışı bırakma işlemine devam etmeden önce Twitter'ın göndereceği onay e-postasındaki bağlantıya tıklayarak değişikliği onayladığınızdan emin olun.

MASAÜSTÜNDE (BİLGİSAYARDA) TWITTER HESABINI KAPATMA 

Bilgisayar üzerinden Twitter hesap silme işlemi yapmak isteyenler için gereken adımları tek tek yazdık. Masaüstü kullanıcılarının Twitter’ını kapatması aslında oldukça kolay.

Bu adımları sırayla takip edelim;

  1. Sağ üst köşedeki profil simgenize tıklayın, ardından "Ayarlar ve Gizlilik"i seçin.
  2. "Hesap" sekmesinde, sayfanın en altına gidin ve "Hesabınızı Devre Dışı Bırak"ı tıklayın.
  3. Sayfanın en altına gidin ve "Devre Dışı Bırak"ı tıklayın.
  4. Parolanızı girin ve devre dışı bırakma talebinizi onaylamak için "Hesabı Devre Dışı Bırak" düğmesini tıklayın.

Artık “Twitter hesabını nasıl silerim?” sorusunu sormanıza gerek kalmayacak. Çünkü Twitter, verilerinizi 30 gün boyunca sakladıktan sonra hesabınızı kalıcı olarak kaldıracak. 

IPHONE'DA TWITTER HESABINI SİLME

Apple’ın iPhone model akıllı telefonlarını kullanan kullanıcılar için Twitter kalıcı hesap silme ayarı biraz daha farklılık gösteriyor. Şimdi iPhone’lar için bu adımları tek tek görelim;

  1. Sol üst köşedeki profil fotoğrafınıza dokunun. Ardından, "Ayarlar ve Gizlilik"i seçin.
  2. "Hesap" üzerine tıklayın.
  3. Sayfanın en altına gidin ve "Hesabınızı Devre Dışı Bırak"a dokunun.
  4. Sayfanın en altına gidin ve "Devre Dışı Bırak"a dokunun.
  5. Parolanızı girin ve isteği onaylamak için "Hesabı Devre Dışı Bırak" düğmesine dokunun.

ANDROID'DE TWITTER HESABINI NASIL SİLERİM?

Peki, Android kullanıcıları için Twitter hesap silme işlemi nasıl oluyor? Android akıllı telefon kullanıcıları da iPhone ve masaüstü kullanıcıları gibi bu işlemi kolaylıkla yapabilir. Birlikte Twitter hesap silme adımlarına bakalım;

  1. Sol üst köşedeki profil fotoğrafınıza dokunun. Ardından, "Ayarlar ve Gizlilik"i seçin.
  2. "Hesap" üzerine tıklayın.
  3. Sayfanın en altına gidin ve "Hesabınızı Devre Dışı Bırak"a dokunun.
  4. Sayfanın en altına gidin ve "Devre Dışı Bırak"a dokunun.
  5. Parolanızı girin ve isteği onaylamak için "Hesabı Devre Dışı Bırak" düğmesine dokunun.

Artık Twitter hesabınız devre dışı. Bu süreç boyunca Twitter, verilerinizi 30 gün boyunca saklayacak ve ardından tüm verilerinizi sonsuza kadar silerek profilinizi tamamen kaldıracak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...