Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2014 09:03

Twitter yasağı dünya medyasında geniş yer buldu

Türkiye'de Twitter'a erişilememesi dünya medyasında da geniş yer buldu.

Twitter yasağı dünya medyasında geniş yer buldu
Twitter yasağı,türkiye'de twitter yasağı,Twitter yasağı dünya medyasında,twitter'a erişim,

Reuters,Türkiye'de insanlar Twitter hesaplarına erişemez oldu diye dünyaya duyurdu. Twitter hesaplarını açmaya çalışan insanların,  Telekonomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB)  Bu internet sitesi (Twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (TMK 10. maddesi ile görevli)'nin 20032014 tarih ve sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır mesajı ile karşılaştığı belirtildi. San Francisco merkezli Twitter kuruluşu, resmi bir açıklama yapmadı ancak konuyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Twitter ayrıca Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına, SMS olarak nasıl mesaj atabileceklerini açıkladı. 
NBC: TÜRKİYE'DE TWİTTER BLOKE EDİLDİ
ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarında NBC de, web sitesinde yer alan haberinde, Türkiye'de Twitter'in bloke edildiğini duyurdu.
CNN'de, Türkiye'de Twitter'a erişimin kapatılması ile ilgili haberinde, Türkiye'deki erişim engellemesinin ardından  'TwitterisblockedinTurkey', 'DictatorErdogan' ve 'TurkeyBlockedTwitter' kullanıcı adlarının dünyada en çok izlenenler arasına zıpladığını belirtti.
 AP: TÜRKİYE TWİTTER'A GİRİŞİ BLOKE ETTİ
Dünyanın önde gelen ajanslarından Associated Press de (AP), Twitter yasağını Türkiye Twitter'a girişi bloke etti başlığıyla duyurdu. Türkiye'nin yerel seçimlere yaklaştığı günlerde, sosyal medyada hükümetin saygınlığını küçük düşürecek sızıntılar olduğunu belirten AP, Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingindeki konuşmasının ardından birkaç saat sonra Twitter'a erişimin kesildiğini belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...