Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2022 09:50 - Güncelleme : 27 May 2022 10:00

Twitter yatırımcıları, Elon Musk'a dava açtı: İşte sebebi

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, satın alım sürecinde yatırımcılar tarafından dava edildi. Ünlü milyarder, durumu sosyal medya hesabından bildirdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Twitter yatırımcıları, Elon Musk'a dava açtı: İşte sebebi
musk,elon musk,musk dava,musk twitter

Elon Musk, yeni olaylarıyla gündeme sık sık gelmeye devam ediyor. Tesla ve SpaceX'in kurucusu ve Twitter'ın da yeni sahibi Musk, bu kez de dava ile karşı karşıya kaldı.

Twitter'ın satın alım işlemlerini bitirmek isteyen Musk, sosyal medya platformunun daha düşük fiyattan almak için elinden geleni yapıyor. Ünlü milyarder son olarak bot kullanıcıların açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu belirtirken, Twitter'ın bu noktada resmi bir belge sunmasını bekliyor. Aksi taktirde Musk, fiyat düşürüp platformu daha uygun maliyetle satın almaya çalışacak.

YATIRIMCILARDAN MUSK'A DAVA

Elon Musk, şirketi satın alma sürecinde çeşitli bahaneler sunup Twitter'la ilgili karalayıcı onlarca tweet paylaşıyor. Musk'ın bu hamlesi, Twitter yatırımcılarını da harekete geçirmiş durumda. Zira şirket hissedarları, Musk'ın Twitter hisselerini manipüle etmesini gerekçe sunarak ünlü iş adamına dava açtı.

Twitter yatırımcıları, Elon Musk'a dava açtı: İşte sebebiü Kuzey Kaliforniya federal bölge mahkmesinde açılan davada, Elon Musk'ın daha iyi bir anlaşma sağlaması için şirket hisselerini kasten düşürdüğü iddia edildi. Söz konusu şikayette, "Twitter menkul kıymetlerinin adil piyasa değeri, Musk'ın yanlış beyanları ve haksız davranışlarından olumsuz etkilenmiştir" ifadeleri yer aldı.

MUSK, TWITTER'I DÜŞÜK DEĞERDE ALMAK İSTİYOR

44 milyar dolarlık devasa harcama yapacak Musk, bunu daha da düşürmek istiyor ve Twitter'ın açıklarını gözler önüne sermek için yoğun çaba harcıyor. Geçtiğimiz haftalarda Musk, bot hesaplar belirtilen rakamdan fazla diyerek değeri düşürme hamlesinde bulundu. Ayrıca şirketin konuya ilişkin resmi belge sunması içinde talepte bulundu. Eğer bot hesaplar Musk'ın dediği kadar fazla çıkarsa Twitter, yeni sahibine daha uygun bir fiyattan gidebilir. 

 

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...