Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2016 12:04

Twitter'dan hata bulana para ödülü

Dünyaca ünlü mikro blog sitesi Twitter, sisteminde açık bulanlara para ödülü veriyor. 2 yılda 1 milyon TL para dağıtıldı.

Twitter'dan hata bulana para ödülü
twitter, hata,

Aylık ortalama 320 milyon aktif kullanıcısı bulunan Twitter, Mayıs 2014'te bug bounty (açık bulma) programını başlattı. Bu program çerçevesinde Twitter'ın sisteminde açık veya hata bulanlara para ödülü dağıtılıyor. 2 yıldır devam eden program çerçevesinde bu zamana kadar 1,662 kişi sistemde açık buldu ve para ödülü kazandı. Tabii ödül miktarı, bulunan hatanın önemine göre de değişiyor. 400 lira kazanan da var 36 bin lira da… Twitter'ın güvenlik açığı bulan araştırmacılara vaat ettiği teklif ise 45 bin TL. Fakat bu zamana kadar bu para ödülüne erişebilen kimse olmadı ki bu da Twitter'da güvenlik zafiyetinin olmadığını gösteriyor (en azından şimdiye kadar). Dünya devi mikro blog sitesinin bu programı hala devam ediyor. Eğer siz de Twitter'ın bir açığını bulabilirseniz, hatırı sayılır bir para ödülü kazanabilirsiniz.  Diğer taraftan Facebook, bug bounty programı için çok daha fazla bonkör davranıyor. Sosyal medya devinin bu zamana kadar sisteminde açık bulanlara verdiği ödül milyon dolarları aştı. Facebook'un, açık bulan bazı araştırmacılara 300 bin lira para ödülü verdiği bile oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...