Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2021 13:15

Twitter'dan kullanıcıları kızdıracak özellik: TikTok gibi olacak

Yeni CEO'su Parag Agrawal ile yoluna devam eden sosyal medya devi Twitter, yeni bir özelliği entegre ediyor. TikTok'un akış özelliği üzerinde çalışan şirketin yeni hamlesinin daha çok haber ve gelişmeleri takip eden kullanıcıları kızdırması bekleniyor.

Twitter'dan kullanıcıları kızdıracak özellik: TikTok gibi olacak
twitter,tiktok,instagram,reels,shorts

Sosyal medya şirketi Twitter, aynı zamanda kurucusu olan Jack Dorsey'in CEO görevinden ayrılmasıyla yeni bir sürece adım attı. Geçtiğimiz haftlarda CEO görevinden istifa eden Dorsey'in yerine Parag Agrawal getirildi. Hint-Amerikan mühendis Agrawal, Twitter'a önemli özellikler getirmeye başladı. 

Daha önce sohbet odası ve fleets (hikaye) özellikleri tutmayan Twitter, TikTok uygulamasının sevilen uygulaması video akış özelliğini bünyesine katıyor. Üstelik bu özellik kısa süre önce Hindistan'da piyasaya sürüldü. Yani Hindistan'daki Twitter kullanıcıları artık yeni özelliği kullanabiliyor.

KEŞFET BÖLÜMÜNDE YER ALACAK

Video akış özelliği Twitter'ın 'Keşfet' bölümünde yer alacak. TechCrunch'ın haberine göre, kullanıcılar bu bölümden çeşitli videolara erişim sağlayabilecek.

TikTok'un başlattığı video akış özelliği bir süredir Instagram ve YouTube'da farklı isimlerle kullanılıyor. Örneğin, Instagram bu özelliği Reels ismiyle kullanıcılara sunarken, YouTube ise Shorts olarak başlattı.

Video akış özelliğini Twitter kullanıcıların sevip sevmeyeceği merak konusu. Platformun daha önce kullanıma sunduğu pek çok özellik tepki çekmişti. Buna örnek olarak 'beğeni' özelliği verilebilir. Favorilere ekleme yerine gelen beğeni halen eleştirilerin odağında. TikTok'tan esinlenilen özelliğin de tepki çekmesi bekleniyor. Çünkü mikroblog sitesi Twitter'ın kullanıcıları, söz konusu platformu, görüntü odaklı uygulamalardan kaçış olarak görüyor. 

Bu arada, birkaç gün önce Twitter, Slack benzeri Quill ile anlaşma yaptığını duyurdu. Bu anlaşmanın ardından Quill platformu, 11 Aralık'tan itibaren faaliyetlerini durduracağını açıkladı. Daha çok iş amaçlı mesajlaşma platformu olan Quill, kullanıcılarına bu tarihe kadar grup mesajlarını yedeklemeleri için süre verdi. Ayrıca aktif üyelere ödemelerinin de geri iade edileceğini belirtti. Bu işbirliğinin ardından Twitter'ın mesajlaşma özelliğinin gelişmesi bekleniyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...