Tgrt Haber
01 Aralık 2021 21:26

Twitter’dan kullanıcılarını ilgilendiren açıklama! Rızası olmadan paylaşma yasaklandı

Twitter'da yaşanan görev değişikliği sonrası gizlilik politikasında değişikliğe gidildi. Sosyal medya platformu Twitter, yayımladığı yeni politika ile kullanıcılarının izni olmadan onların görüntülerini paylaşmasına yasak getirdi.

Twitter’dan kullanıcılarını ilgilendiren açıklama! Rızası olmadan paylaşma yasaklandı
Twitter,kullanıcı,gizlilik politikası,açıklama

6 yıl boyunca Twitter’da CEO olarak görev yapan Jack Dorsey geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile görevi bıraktığını duyurdu. Şirketin baş teknoloji sorumlusu olan Parag Agrawal, Dorsey'in ardından CEO olarak göreve başladı. Twitter’da yaşanan görev değişikliği sonrası platform yeni bir karar aldı.

GİZLİLİK POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Twitter kullanıcıların gizlilik ve güvenliğini güvence altına almak adına mevcut özel bilgi politikasında değişiklik kararı aldı. Sosyal medya platformu Twitter aldığı yeni karar ile kişilerin özel görüntülerini rızası olmadan paylaşmasını engelleyecek şekilde genişletti.

Twitter’dan kullanıcılarını ilgilendiren açıklama! Rızası olmadan paylaşma yasaklandı

“HAREKETE GEÇECEĞİZ”

Twitter'ın blog gönderisinde: "Özel medyanın kötüye kullanımı herkesi etkileyebilir ancak kadınlar, aktivistler, muhalifler ve azınlık topluluklarının üyeleri üzerinde orantısız bir etkiye sahip olabilir. Bir tweetin yetkisiz özel medya içerdiğine dair bir rapor aldığımızda artık uygulama seçeneklerimiz doğrultusunda harekete geçeceğiz ." ifadelerine yer verildi.

KALICI OLARAK ASKIYA ALABİLECEK

Bir kullanıcı yeni politikayı ihlal eden bir fotoğraf veya videoyu rapor ettiğinde Twitter, medyayı kontrol ederek platformdan kaldıracak ve yaptırım seçeneklerine göre gereken yaptırımı gerçekleştirecek. Platform öncelikle yanıtlarda ve arama sonuçlarında tweetin görünürlüğünü düşürecek ve tweeti paylaşan kişiye paylaşımı kaldırmasını isteyecek. Twitter ayrıca politikayı ihlal eden kullanıcıların hesaplarını kalıcı olarak askıya alabilecek. Twitter, yeni politikadan etkilenmeyecek birkaç istisna durumu da açıkladı. Şirket, genellikle politikacıların, ünlülerin ve diğer tanınmış kişilerin yer aldığı medyaların diğer topluluk kurallarını ihlal etmediği sürecek platformdan kaldırılmayacağını belirtti.

Twitter’dan kullanıcılarını ilgilendiren açıklama! Rızası olmadan paylaşma yasaklandı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...